Jezik / Language:
 
People: Zelenika Ivan
Justice Radio Weekly Magazine - Episode 216

Maximum Sentence not Justified

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Indira Kamerić, Petar Mitrović, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus govorimo o tome šta porodice nestalih iz BiH koje su se žalile Evropskom sudu za ljudska prava očekuju nakon presuda po pitanju pronalaska njihovih najmilijih i kažnjavanju odgovornih.

Justice Radio Daily Report: Trained by Indictee

Trained by Indictee

 Na suđenju bivšim pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), svjedok Odbrane je rekao da optuženi Srećko Herceg nije imao komandnu dužnost u Dretelju, već da je bio zadužen za obuku vojnika.

 

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 205

Kljuc War Crimes: Jail Urged for Bosnian Serbs

 U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Marko Adamović i Boško Lukić, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo dio intervjua sa Milutinom Mišićem,  članom Kolegija Instituta za nestale osobe u BiH, koji izražava nadu da će avio i satelitski snimci, koji su zatraženi od zapadnih zemalja, pomoći da se ostvari pomak u traganju za nestalim.

Radio Justice Weekly Magazine: Episode 201

Bosnia Jail Camp Guard ‘Threatened to Murder Detainee’

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Dragomir Soldat i drugi, Ivan Zelenika i drugi, te Nisvet Gasal i drugi. U rubrici Fokus govorimo o početku primjene odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu  kojom je utvrđeno da je Sud BiH pogrešno primjenio krivični zakon na suđenjima Abduladhimu Maktoufu i Goranu Damjanoviću.

Justice Radio Daily Report: Bosnia Jail Camp Guard ‘Threatened to Murder Detainee’

Bosnia Jail Camp Guard ‘Threatened to Murder Detainee’

A witness at the trial of five Croatian Defence Forces fighters for war crimes at Bosnia’s Dretelj detention camp in 1992 said that one of the defendants threatened to cut his throat. 

Justice Radio Daily Report: Bosniaks ‘Beaten by Guards’ at Dretelj Prison Camp

Bosniaks ‘Beaten by Guards’ at Dretelj Prison Camp

A witness at the war crimes trial of guards accused of abusing prisoners at the Dretelj camp in southern Bosnia in 1992 said he was repeatedly beaten while being held captive. 

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 196

Sarajevo Police Chief Jailed For War Crimes

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Sarić, Savo Babić, te Ivan Zelenika i drugi. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o rezultatima kampanje "STOP cenzuri o ratnim zločinima".

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 177

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Milisavljević, Zelenika i Dragičević. U rubrici Fokus poslušajte analizu o suđenju Veselinu Vlahoviću Batku ua zločine počinjene u Sarajevu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 170

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Savo Babić, Milisavljević i ostali, Zelenika i ostali, te Gosal i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu provokacija na fudbalskim stadionima.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 162

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Milisavljević i ostali, Oliver Krsmanović, Zelenika i ostali, i Veselin Vlahović. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa ministrom pravde BiH, Barišom Čolakom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 159

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Stanišić i Milošević, Korićanske stijene, te Zelenika i ostali. U rubrici Fokus poslušajte analizu o polemikama oko novog Zakona o sudovima u BiH.

Radio Justice nedjeljni magazin 147

Epizoda 147

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Zemir Kovačević, Ivan Zelenika i dr. Predrag Prošić te intervju sa neuropsihijatricom Almom Bravo-Mehmedbašić o psihičkim poteškoćama kod žrtava silovanja u ratu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 143

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Sarić, Kličković i ostali, i Zelenika i ostali. U rubrici Fokus donosimo priču o mogućnosti podnošenja tužbi protiv odgovornih u Haškom tužilaštvu za uništenje oko hiljadu predmeta pronađenih u masovnim grobnicama na području Srebrenice.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 140

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Zelenika i ostali, Goran Sarić, i Oliver Krsmanović. U rubrici Fokus vam donosimo analizu o 200.000 obespravljenih i zaboravljenih logoraša iz proteklog rata.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 139

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Slobodan Grujić, Planinčić i ostali, te Zelenika i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo detaljnu analizu slučaja Kos i ostali.