Jezik / Language:
 
People: Topola Branko
Justice Radio Daily Report: Policeman’s Jailing For Koricanske Stijene Massacre Upheld

Policeman’s Jailing For Koricanske Stijene Massacre Upheld

Bosnia’s appeals court upheld the verdict sentencing former Bosnian Serb policeman Sasa Zecevic to 23 years in jail for the murder of around 200 civilians at Koricanske Stijene in 1992.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode: 72

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Alija Osmić, Kos i ostali, te optuženima za zločin na Korićanskim stijenama. U rubrici Fokusu donosimo priču o ratnim zločinima počinjenim u Stocu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 46

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Elvir Jakupović, Korićanske stijene, te Jević i ostali. U rubrici Fokus poslušajte reportažu o zločinu počinjenom u Srebrenici za koje niko još nije pravosnažno osuđen.

Justice Report Weekly Magazine

Episode 45

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja: Jević i ostali, i Korićanske stijene. U rubrici Fokus poslušajte priču o strahu žrtava i svjedoka da se suoče sa optuženima u Brčko Distriktu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 31

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Korićanske stijene, Nisvet Gasal i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo priču o procesuiranju predmeta ratnih zločina u ističnoj Hercegovini.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 28

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Radovan Karadžić, te Korićanske stijene. U rubrici Fokus govorimo o zahtjevu za puštanje Ejupa Ganića iz britanskog pritvora.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 17

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Bundalo, Zrinko Pinčić, te Korićanske stijene. U rubrici Fokus emitujemo emisiju o temi neophodnosti izgradnje državnog zatvora.