Jezik / Language:
 
People: Beara Ljubisa
Justice Radio Daily Report: Massacre at Bosnia’s Branjevo Farm ‘Like a Movie’

Massacre at Bosnia’s Branjevo Farm ‘Like a Movie’

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Stanko Kojić rekao je da je Aleksandar Cvetković vozio pripadnike Desetog diverzantskog odreda na Vojnu ekonomiju Branjevo, gdje je ubijeno više stotina Bošnjaka, ali da ne zna da li je on učestvovao u ubistvima.

Justice Radio Weekly Magazine - Episode 216

Maximum Sentence not Justified

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Indira Kamerić, Petar Mitrović, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus govorimo o tome šta porodice nestalih iz BiH koje su se žalile Evropskom sudu za ljudska prava očekuju nakon presuda po pitanju pronalaska njihovih najmilijih i kažnjavanju odgovornih.

Radio Justice: The Hague Chronicle-Episode 46

Krajisnik on Proposals by Izetbegovic and Silajdzic

U odbranu Radovana Karadžića, minule sedmice, u Haagu su svjedočili njegov najbliži saradnik Momčilo Krajišnik i potpukovnik Vojske Republike Srpske, Vujadin Popović.
U nastavku suđenja Ratku Mladiću, ekspert Haškog tužilaštva za minobacače Richard Higgs potvrdio je nalaze istraga o eksplozijama u Sarajevu 1994. i 1995. godine, po kojim su granate koje su usmrtile i ranile stotine civila bile ispaljene sa srpske strane.

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 26

A Pile of Killed People in Kravica

The Hague Chronicle brings you the latest news from trials to Ratko Mladic and Radovan Karadzic before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY).

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 123

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Eso Macić, Bašić i Šiljak i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka u BIH kojom optužnice Tužilaštva BiH više nisu dostupne kao javni dokument.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 46

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Elvir Jakupović, Korićanske stijene, te Jević i ostali. U rubrici Fokus poslušajte reportažu o zločinu počinjenom u Srebrenici za koje niko još nije pravosnažno osuđen.