Jezik / Language:
 
People: Alispago Zulfikar
Justice Radio Daily Report: Discussion on Subordination of “Zulfikar” Squad

Discussion on Subordination of “Zulfikar” Squad

Testifying at the trial for crimes in Trusina village, Konjic municipality, a Defence witness says that he did not hear that Nihad Bojadzic was in a village near Trusina in mid-April 1993.

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 203

Mladic Trial Hears that Sarajevo Civilians were Enemies

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Nihad Bojadžić, Zoran Marinić i Zoran Milić, te Mensur Memić i drugi. U rubrici Fokus govorimo tome zašto Bosna i Hercegovina neće još za najmanje dvije godine dobiti državni zatvor iako su osigurana finansijska sredstva.

Justice Radio Daily Report: No Soldiers from Buturovic Polje Present in Trusina

No Soldiers from Buturovic Polje Present in Trusina

A Defence witness says that soldiers from Buturovic Polje, including indictee Senad Hakalovic, did not participate in an attack on Trusina, near Konjic, where crimes were committed on April 16, 1993.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 175

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Džeko, Krsmanović, Babić i Bojadžić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o suđenju za zločine počinjenom u selu Trusina kod Konjica.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 173

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Memić i ostali, Oliver Krsmanović, te Milisavljević i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o kriterijima za vođenje predmeta pred Sudom BiH.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 171

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Predrag Milisavljević, Vlačo Branko, Milorad Živković, i Stanišić Ostoja. U rubrici Fokus objavljujemo analizu i najavu presude za zločine počinjene na Korićanskim stijenama.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 166

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Memić i ostali, Bašić i Šijak, i Radovan Stanković. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o odluci Suda BiH o anonimizaciji sudskih dokumenata, odluka kao i ostalog informativnog materijala.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 128

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Jević i ostali, Muderizović i ostali, Nihad Bojadžić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa  komesarom za ljudska prava Vijeća Europe, Thomasom Hammarbergom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 116

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Srpko Pustivuk, Monika Ilić, Planinčić i ostali, te Memimć i ostali. U rubrici Fokus donosimo više o neefikasnosti Suda BiH u prebacivanju predmeta na lokalne sudove kao i nepostojanju liste prioriteta u svrhu procesuiranja ratnih zločina.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 97

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenje u predmetima: Miralem Macić, te Memić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o (ne)potrebnom trošenju novca za medicinska vještačenja optuženih.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 95

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Lalović i Škiljević, Kuvelja, te Memić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o ratnim zločinima počinjenim u logoru Rabić kod Dervente.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 92

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predsmetima: Memić i ostali, Kornjača i ostali i Perić i ostali.  U rubrici Fokus objavljujemo analizu o jedanaestogišnjem suđenju u predmetu Vranica.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 88

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gasal i ostali, Miroslav Anić, te Memić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o ratnom putu Ratka Mladića od "Velušića" do Potočara.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 76

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Pavle Gajiću, Ratko Dronjak, kao i Mensuru Memiću i drugima. U rubrici Fokus objavljujemo priču o ratnim zločinima koje su počinile žene.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 70

U ovom izdanju poslušajte izvještaj s izricanja presude Šefiku Aliću, te suđenjima u predmetima: Mensur Memić i ostali, te Dragan Nešković i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu rada pravosuđa u Istočnom Sarajevu.