Jezik / Language:
 
People: Adamovic Marko
Justice Radio Daily Report: Adamovic and Lukic Sentenced to 36 Years, Possible Arrest

Adamovic and Lukic Sentenced to 36 Years, Possible Arrest

Sud BiH osudio na Marka Adamovića na 22, a Boška Lukića na 14 godina zatvora za zločine u Ključu u ljeto 1992. godine.

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 205

Kljuc War Crimes: Jail Urged for Bosnian Serbs

 U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Marko Adamović i Boško Lukić, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo dio intervjua sa Milutinom Mišićem,  članom Kolegija Instituta za nestale osobe u BiH, koji izražava nadu da će avio i satelitski snimci, koji su zatraženi od zapadnih zemalja, pomoći da se ostvari pomak u traganju za nestalim.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 155

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Adamović i Lukić, Mlađenović i Živković, Željko Jukić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o dokaznom postupku odbrane Radovana Karadžića na suđenju u Hagu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 89

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miroslav Anić, Kondić i ostali, te Gasal i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa glavnim tužiocem Haškog tribunala, Serge Brammertzom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 87

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gasali ostali, Kondić i ostali, te Eso Macić. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o odobravanju sredstava za isplaćivanje odbrane Vojislava Šešelja.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 86

U ovom izdanju poslušajte izvještaje o početku suđenja Božidaru Kuvelji optuženom za genocid u Srebrenici, završnim riječima Optužbe u postupku protiv Marka Adamovića i Boška Lukića, optuženima za ratni zločin u Ključu, te izvještaj sa suđenja Veliboru Bogdanoviću za ratni zločin u Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o neoptuživanju osoba koje su obavljale rukovodeće pozicije u vojnim ili civilnim vlastima tokom rata.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode: 66

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Duško Jević i ostali, Mensur Memić i ostali, kao i Marko Adamović, i Boško Lukić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o humanim djelima iz ratnog perioda.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 65

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Babić i ostali, Kondić Vinko i ostali, kao i iznošenje žalbi u slučaju Branimir Glavaš. U rubrici Fokus poslušajte priču o procesuiranju ratnih zločina u Tuzli.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 63

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Mensur Memić i ostali, Veselin Vlahović, te Kondić Vinko i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o nerazjašnjenim ulogama najviših funkiconera u Doboju.

Radio Justice Weekly Magazine

Epizoda 54

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miodrag Marković, Vinko Kondić i ostalima, i Ljubo Tomić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o manipulaciji mjestima sjećanja na ratna stradanja.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 40

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Pelemiš i Perić, Korićanske stijene, Jević i ostali, kao i priču o bivšem zatočeniku u pretklom ratu, Muhamedu Filipoviću.

 

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 36

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gasal i ostali, Pelemiš i Perić, Kondić i ostali. U rubrici Fokus otkrivamo ratni zločin koji je počinjen u Goraždu, a za kojeg još niko nije odgovarao.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 30

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Korićanske stijene, Marko Radić i ostali, te Vinko Kondić i ostali. U rubrici Fokus emitujemo priču Džafera Deronjića koji je preživio zatočeništvo u logorima u Brčkom i Bijeljini.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 29

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Gojko Kličković i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokus poslušajte intervju sa predsjednikom Haškog tribunala, Patrickom Robinsonom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 27

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Milošu Stuparu, Ljubi Tomiću, te Vinku Kondiću. U rubrici Fokus govorimo o neizvjesnosti početka suđenja Radovanu Karadžiću.