Jezik / Language:
 

City: Odzak

Justice Radio Daily Report: Josip Tolic Pleads not Guilty

Josip Tolic Pleads not Guilty

Josip Tolic pleads not guilty of crimes against the civilian population in Odzak and Bosanski Brod in 1992.
“I plead not guilty,” Tolic said, pointing out that he believed in the legal state and court.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 154

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Nešković i Ilić, Mujčinović i Hrustić, Albina Terzić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus objavljujemo priču o temi "Preživjeli svjedoci, žrtve prijetnji".

Local Justice under the Spotlight

Episode: 23

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu. U rubrici Fokus vam donosimo plan o podizanju tri nove optužnice u Zenici do kraja godine.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 152

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mehura Selimović i ostali, Albina Terzić, Oliver Krsmanović, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus analizirali smo suđenja Draganu Neškoviću i Zoranu Iliću koji su optuženi za ratne zločine počinjene u Srebrenici.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 120

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vuković i Tomić, Albina Terzić, Veselin Vlahović, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus se bavimo predmetom Radovana Stankovića, koji je u samici, kao disciplinska kazna zbog pokušaja bjekstva.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 105

U ovom izdanju donosimo pregled sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Korićanske stijene, Albina Terzić, i Eso Macić. U rubrici Fokus obajavljujemo intervju  predsjedavajućim Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Miloradom Novkovićem.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 91

U ovom izdanju obvaljujemo izvještaje sa suđenja u premetima: Pavle Gajić, Albina Terzić, te Perić i ostali. U rubrici Fokus objavljuemo odluku Suda BiH da će u predmetima ratnih zločina odbranu po službenoj dužnosti umjesto dva, činiti jedan advokat.

Local Justice under the Spotlight

Episode 8

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Brčko Distriktu, i Banja Luci. U rubrici Fokus saznajte o pripremi za procesuiranje zločina u Doboju, Derventi, Tesliću, Bosanskom Brodu, Bosanskom Šamcu, Odžaku, Orašju, i Modriči.

Local Justice under the Spotlight

Episode 6

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Tuzli i Doboju. U rubrici Fokus objavljujemo priču o neistraženom ratnom zločinu koji se desio u selu Šušanj.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 74

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa konferencije za novinare Suda BiH, te suđenja Draganu Neškoviću i Zoranu Iliću, kao i Periću i ostalima. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o kapacitetima prvosudnih organa u Posavskom kantonu za procesuiranje predmeta ratnih zločina.