Jezik / Language:
 

City: Mostar

Local Justice under the Spotlight: Episoda 43

Bosniak Fighters Jailed for Kakanj Serb’s Killing

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom juna 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubrici Fokus  - Tužilaštvo i policija Brčko Distrikta uputili su apel za dostavljanje informacija o žrtvama rušenja savskog mosta u Brčkom 30. aprila 1992. godine.

Local Justice under the Spotlight: Episode 38

Neighbours Killed Neighbours

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom januara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.
Local Justice under the Spotlight: Episode 36

A New Mass Grave Discovered in Rogatica

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bijeljini, Bihaću, Zenici i Doboju. U Fokusu prenosimo vijest o pronalasku nove masovne grobnice na području Rogatice.

Local Justice under the Spotlight: Episode 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Local Justice under the Spotlight: Episode 34

Bukvik Region Victims Awaiting Justice for 21 Years

U ovom izdanju emisije "Lokalno pravosuđe pod lupom" poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Zenici, Mostaru, Trebinju. U rubrici Fokus podsjećamo na žrtve ratnih zločina počinjenih u Bihaću i Brčko Distriktu koje na pravdu čekaju više od 20 godina. 

Više pročitajte na www.justice-report.com

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 196

Sarajevo Police Chief Jailed For War Crimes

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Sarić, Savo Babić, te Ivan Zelenika i drugi. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o rezultatima kampanje "STOP cenzuri o ratnim zločinima".

Local Justice under the Spotlight: Episode 33

Foundation for Determining Truth in Krajina

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Banja Luci, Goraždu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o Fondaciji za utvrđivanje istine o stradanju civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika s područja Bosanske krajine koja je počela sa radom u Bihaću.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 32

Epizoda 32

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Bijeljini, Sarajevu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o problemu procesuiranja predmeta ratnih zločina s kojim se susreće Kantonalno tužilaštvo u Goraždu zbog nedostatka sudija.

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 27

Hague Jails Bosnian Croat Leaders For 111 Years

The Hague Chronicle brings you the latest news from trials to Ratko Mladic and Radovan Karadzic before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY). This episode reports the bringing to charge against the former higher officials of Herceg-Bosna and members of the serbian state security administration.


Local Justice under the Spotlight

Epizoda 30

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Tuzli, Zenici, Doboju, Mostaru i Bijeljini. U rubrici Fokus poslušajte :" Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima".

Local Justice under the Spotlight

Bosnian Convicted of Torturing Prisoners of War

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Brčkom, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Bihaću i Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Anđelki Arnautalić koja štrajkuje glađu jer su ubice njenog sina na slobodi.

Local Justice under the Spotlight

Episode 25

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčko Distriktu, Mostaru, Bihaću, Doboju, i Sarajevu. U rubrici fokus saznajte više o nastojanjima žrtava torture da ostvare svoja prava u BiH.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 159

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Stanišić i Milošević, Korićanske stijene, te Zelenika i ostali. U rubrici Fokus poslušajte analizu o polemikama oko novog Zakona o sudovima u BiH.

Local Justice under the Spotlight

Episode: 24

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Doboju, Tuzli, Mostaru  i Sarajevu. U rubrici Fokus saznajte o prvoj prepreci na putu implementacije državne Startegije tranzicijske pravde.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 154

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Nešković i Ilić, Mujčinović i Hrustić, Albina Terzić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus objavljujemo priču o temi "Preživjeli svjedoci, žrtve prijetnji".