Jezik / Language:
 

City: Foca

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 42

Buildings Used for Torturing and Raping Women

Potresno svjedočenje žene koja je u ljeto i jesen 1992. bila žrtva seksualnog nasilja u rukama srpskih vojnika i policajaca u Foči, obilježilo je proteklu sedmicu na suđenju tadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Haagu.

Radio Justice Weekly Magazine: Episode 201

Bosnia Jail Camp Guard ‘Threatened to Murder Detainee’

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Dragomir Soldat i drugi, Ivan Zelenika i drugi, te Nisvet Gasal i drugi. U rubrici Fokus govorimo o početku primjene odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu  kojom je utvrđeno da je Sud BiH pogrešno primjenio krivični zakon na suđenjima Abduladhimu Maktoufu i Goranu Damjanoviću.

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 33

Karadzic's Witness Says War Made People Move Out

The Hague Chronicle brings you the latest news from trials to Ratko Mladic and Radovan Karadzic before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY).

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 20

Health more Important than Court Summons

The Hague Chronicle brings you the latest news from trial against Radovan Karadzic before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY). This episode reports Radislav Kristic´s plea. The former Commander of the Drina Corps of the Bosnian Serb Army (VRS) was charged with having refused to testify at Karadzic’s trial.

with having refused to testify at Karadzic’s trial twice - See more at: http://www.justice-report.com/en/articles/news-health-more-important-than-court-summons#sthash.8paxJpxb.dpuf

Radio Justice: The Hague Chronicle - Episode 9

Episode 9

The Hague Chronicle brings you the latest latest news from trails to Ratko Mladic and Radovan Karadzic before the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY).

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 166

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Memić i ostali, Bašić i Šijak, i Radovan Stanković. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o odluci Suda BiH o anonimizaciji sudskih dokumenata, odluka kao i ostalog informativnog materijala.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 158

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mlađenović i Živković, Edin Džeko, i Goran Sarić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o zločinima Jaska Gazdića nad nemoćnim i nezaštićenim ženama.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 151

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Dražen Mikulić, Jasko Gazdić, Veselin Vlahović kao i priču o zločinima počinjenim u logoru Dretelj kod Čapljine.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 142

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Korićanske stijene, Alija Osmić, i Oliver Krsmanović. U rubrici Fokus govorimo o odluci Haškog tribunala da nema dokaza o odgovornosti Radovana Karadžića za genocid u sedam općina u BiH.

Local Justice under the Spotlight

Episode: 19

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Trebinju, Zenici, Brčkom, Banja Luci, Tuzli i Sarajevu. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o posjeti parlamenarnih delagacija Kazneno-popravnom zavodu u Zenici.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 135

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Šarić, Ratko Dronjak, Veselko Raguž, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo završne riječi Tužilaštva BiH sa suđenja za genocid u Srebrenici optuženima Franc Kosu, Stanku Kojiću, Zoranu Goronji, i Vlastimiru Golijanu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 120

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vuković i Tomić, Albina Terzić, Veselin Vlahović, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus se bavimo predmetom Radovana Stankovića, koji je u samici, kao disciplinska kazna zbog pokušaja bjekstva.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 113

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Suljo Karajić, Jasko Gazdić, Srpko Pustivuk, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa direktorom Centra za istraživanje ratnih zločina u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Ivicom Divković.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode: 112

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gasal i ostali, Jasko Gazdić, Veselin Vlahović, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o naknadama za oštećene u predmetima za ratne zločine.

Justice Radio Daily Report: Gazdic: Trial Closed to the Public

Gazdic: Trial Closed to the Public

A protected witness of The Prosecutor's Office of Bosnia and Herzegovina gave her statement without the presence of the public in the trial of Jasko Gazdic, indicted for crimes in Foca.