Jezik / Language:
 

City: Bosanska Krupa

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 143

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Goran Sarić, Kličković i ostali, i Zelenika i ostali. U rubrici Fokus donosimo priču o mogućnosti podnošenja tužbi protiv odgovornih u Haškom tužilaštvu za uništenje oko hiljadu predmeta pronađenih u masovnim grobnicama na području Srebrenice.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 60

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Dronjak i ostali, Milko Mučibabić i ostali, te Marko Adamović i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo završne riječi pred izricanje presude u predmetu Gojko Kličković i ostali.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 58

U ovom izdanju poslušajte izvještaje suđenja Mensur Memić i ostali, Gojko Kličković i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokusu vam donosimo analizu o rokovima za implementaciju Državne strategija za rad na predmetima ratnih zločina.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 57

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miodrag Marković, Predrag Kujundžić, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o neprocesuiranom ratnom zločinu u naselju Tešanjka u općini Tešanj.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 56

U ovom izdanu poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Milivoje Ćirković, Memić i ostali, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo priču o reviktimizaciji žrtava i svjedoka torture i ratnih zločina.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 42

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Suad Kapić, Alija Osmić, Gojko Kličković, Mladen Drljača, te Jovan Ostojić. Također, poslušajte priču o neprocesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima na području Banja Luke.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode: 41

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Jević i ostali, Korićanske stijene, te Kličković i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o porodicama koje još uvijek tragaju za nestalim članovima svoje porodice.


Radio Justice Weekly Magazine

Episode 33

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Novak Đukić, Željko Ivanović, i Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus donosimo priču o Karamanovoj kući u Foči, u kojoj su tokom rata silovane žene.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 29

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Gojko Kličković i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokus poslušajte intervju sa predsjednikom Haškog tribunala, Patrickom Robinsonom.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 26

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gojko Kličković, Nisvet Gasal, Korićanske stijene, i Darko Dolić. U rubrici Fokus objavljujemo da je završen dokazni postupak u predmetu Radomir Vuković i Zoran Tomić.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 23

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Predrag Batah, Radoje Lalović, Gojko Kličković, i Duško Jević. U rubrici Fokus objavljujemo temu o procesuiranju predmeta ratnih zločina pred entitetskim sudovima u BiH.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 19

U ovoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Momir Pelemiš, i Gojko Kličković, te vijest o produženju mandata međunarodnom osoblju u Sudu BiH i Tužilaštvu BiH. U rubrici Fokus poslušajte izvještaj sa suđenja Predragu Bastahu.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 15

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Gojko Kličković i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o ustručvanju domaćih tužilaštava da podižu optužnice za genocid.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 14

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Radomir Vuković i Zoran Tomić, te Vinko Kondić i ostali. U rubrici Fokus donosimo izvještaj o najavi Islamske zajednice u BiH da podnese zahtjev Vrhovnom sudu Republike Srpske za preispitivanje presude kojom je odlučeno da Grad Banja Luka ne mora platiti oštetu za rušenje 16 džamija.

Radio Justice Weekly Magazine

Episode 9

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gojko Kličković i ostali, Momir Pelemiš i Slavko Perić, te Vinko Kondić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o saradnji država regiona na predmetima ratnih zločina.