Jezik / Language:
 

City: Bihac

Justice Radio Daily Report: Bosnia Arrests Serb Fighter Over Bihac Killings

Bosnia Arrests Serb Fighter Over Bihac Killings

Former military policeman Zeljko Stanarevic was arrested on suspicion of having participating in the killings of Bosniak civilians in the north-western Bihac municipality. 

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 42

Otvoren Muzej logoraša u Brčkom

Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 219

Na slobodi 41 haški osuđenik

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Vitomir Racković, Najdan Mlađenović i drugi, te Mehura Selimović i drugi.
 U Fokusu, pod naslovom ‘Na slobodi 41 haški osuđenik’, govore Mustafa Bisić, pomoćnik ministra pravde BiH i Magdalena Spalinska, portparolka ICTY.

Local Justice under the Spotlight: Episode 38

Neighbours Killed Neighbours

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom januara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.
Local Justice under the Spotlight: Episode 37

Families of the Missing from Brcko Request Speeding up of Identification

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom decembra 2013.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Justice Radio Daily Report: First Instance Verdict for Krajina Crimes Quashed

First Instance Verdict for Krajina Crimes Quashed

The Appellate Chamber of the Court of Bosnia and Herzegovina quashes a first instance verdict, under which Mehura Selimovic, Adil Ruznic and Emir Mustafic were sentenced to a total of 25 years in prison for war crimes committed in Krajina.

Local Justice under the Spotlight: Episode 36

A New Mass Grave Discovered in Rogatica

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bijeljini, Bihaću, Zenici i Doboju. U Fokusu prenosimo vijest o pronalasku nove masovne grobnice na području Rogatice.

Local Justice under the Spotlight: Episode 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Local Justice under the Spotlight: Episode 34

Bukvik Region Victims Awaiting Justice for 21 Years

U ovom izdanju emisije "Lokalno pravosuđe pod lupom" poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Zenici, Mostaru, Trebinju. U rubrici Fokus podsjećamo na žrtve ratnih zločina počinjenih u Bihaću i Brčko Distriktu koje na pravdu čekaju više od 20 godina. 

Više pročitajte na www.justice-report.com

Justice Radio Weekly Magazine: Episode 199

Zapaljeni ljudi na Bikavcu

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima:Oliver Krsmanović, Ibro Macić i drugi, te Ramiz Avdović i drugi. U rubrici Fokus vorimo o efikasnosti rada tužilaštava.

Više o tome na: www.justice-report.com

Local Justice under the Spotlight: Episode 33

Foundation for Determining Truth in Krajina

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Banja Luci, Goraždu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o Fondaciji za utvrđivanje istine o stradanju civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika s područja Bosanske krajine koja je počela sa radom u Bihaću.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 32

Epizoda 32

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Bijeljini, Sarajevu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o problemu procesuiranja predmeta ratnih zločina s kojim se susreće Kantonalno tužilaštvo u Goraždu zbog nedostatka sudija.

Local Justice under the Spotlight: Episode 31

Foster Co-operation for Faster Processing of War Crimes

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Zenici, Banja Luci, Livnu i Sarajevu. U rubrici Fokus govorimo o angažmanu misije OSCE-a na poticanju saradnje radi bržeg procesuiranja ratnih zločina pred lokalnim sudovima u BiH.

Local Justice under the Spotlight

Epizoda 30

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Tuzli, Zenici, Doboju, Mostaru i Bijeljini. U rubrici Fokus poslušajte :" Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima".

Local Justice under the Spotlight

Bosnian Convicted of Torturing Prisoners of War

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Brčkom, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Bihaću i Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Anđelki Arnautalić koja štrajkuje glađu jer su ubice njenog sina na slobodi.