Jezik / Language:
 

Case: Sehagic Jasmin

Local Justice under the Spotlight: Episode 38

Neighbours Killed Neighbours

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom januara 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.
Local Justice under the Spotlight: Episode 36

A New Mass Grave Discovered in Rogatica

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bijeljini, Bihaću, Zenici i Doboju. U Fokusu prenosimo vijest o pronalasku nove masovne grobnice na području Rogatice.

Local Justice under the Spotlight: Episode 34

Bukvik Region Victims Awaiting Justice for 21 Years

U ovom izdanju emisije "Lokalno pravosuđe pod lupom" poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Zenici, Mostaru, Trebinju. U rubrici Fokus podsjećamo na žrtve ratnih zločina počinjenih u Bihaću i Brčko Distriktu koje na pravdu čekaju više od 20 godina. 

Više pročitajte na www.justice-report.com

Local Justice under the Spotlight: Episode 33

Foundation for Determining Truth in Krajina

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Bihaću, Brčkom, Banja Luci, Goraždu, Zenici i Mostaru. U rubrici Fokus saznajte više o Fondaciji za utvrđivanje istine o stradanju civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika s područja Bosanske krajine koja je počela sa radom u Bihaću.

Local Justice under the Spotlight

Epizoda 30

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Tuzli, Zenici, Doboju, Mostaru i Bijeljini. U rubrici Fokus poslušajte :" Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima".

Local Justice under the Spotlight

Episode 27

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Goraždu, Tuzli, Zenici, i Bihaću.