Jezik / Language:
 

Sudovi: Kantonalni sud u Novom Travniku

1 Septembar 2016

Odobreno vještačenje optuženog Velagića

Kantonalni sud u Novom Travniku odobrio je neuropsihijatrijsko vještačenje Muhka Velagića, optuženog za zločine nad ratnim zarobljenicima počinjene u julu 1993. godine na području Bugojna.

24 August 2016

Melić: Pomagao komšijama i dobio batine

Svjedočeći u svoju korist pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, optuženi Safet Melić je izjavio da je pomagao oštećenim Radivoju i Simi Tegeltiji tokom njihovog boravka u zatvoru travničke kasarne krajem 1992. godine.

30 Juni 2016

Razoružavanje na zajedničkom punktu

Svjedoci Odbrane Suada Ramića govorili su pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku o razoružavanju na zajedničkom punktu 20. juna 1992. godine u Gornjem Vakufu.

30 Juni 2016

Svjedočili roditelji ubijenog Marija Zrna

Svjedoci Optužbe ispričali su pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku kako su u ljeto 1993. godine saznali da im je u Bugojnu ubijen sin Mario Zrno.

24 Juni 2016

Predmet protiv Abu Džafera prebačen u Novi Travnik

Sud BiH je postupak protiv Mirsada Hodžića zvanog Abu Džafer, kojeg je Državno tužilaštvo optužilo za otmicu i mučenje trojice hrvatskih civila u Travniku 1993. godine, prebacio na daljnje procesuiranje Kantonalnom sudu u Novom Travniku.

20 Juni 2016

Optuženi sa skupinom muškaraca na groblju Crnići

U Kantonalnom sudu u Novom Travniku, u iskazu Perice Šistola navedeno je da je optuženi Muhko Velagić došao sa skupinom muškaraca na groblje Crnići, nadomak Bugojna, gdje su zarobljenici premlaćivani.

20 Juni 2016

Đogatoviću ponovo šest godina zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku je nakon obnovljenog suđenja osudio Iliju Đogatovića na šest godina zatvora za zločin počinjen u Donjem Vakufu.

15 Juni 2016

Ponovljeno suđenje Iliji Đogatoviću

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku danas je ponovljen postupak protiv Ilije Đogatovića nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo presudu kojom je bio osuđen na šest godina zatvora za zločin počinjen 1992. na području Donjeg Vakufa.

10 Juni 2016

Plivanje na suhom

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, svjedok Mirko Franjić je ispričao kako je u ljeto 1992. godine, po povratku u Gornji Vakuf s ratišta u Hrvatskoj, zarobljen i proveden u bazen kod jednog ugostiteljskog objekta.

8 Juni 2016

Pritvor i zatvor u travničkoj kasarni

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, dva svjedoka su ispričala kakvi su bili uslovi u zatvoru koji je bio u travničkoj kasarni.

3 Juni 2016

Sud konstatovao da Alić negira krivnju

Kantonalni sud u Novom Travniku konstatovao je u zapisnik da je Hasan Alić negirao krivnju za zločine počinjene na području Travnika 1993. godine.

25 Maj 2016

Premlaćivanje zarobljenika na groblju u Crnićima

Svjedok Vinko Zrno ispričao je pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku kako su u julu 1993. godine zarobljenici premlaćivani na groblju u Crnićima nadomak Bugojna.

24 Maj 2016

Udarci preko stola u policiji u Jajcu

Dva svjedoka Kantonalnog tužilaštva u Travniku su optuženog Jozu Lovrenovića zvanog Cole prepoznala kao osobu koja je prednjačila u zlostavljanju zarobljenika u Policijskoj stanici Jajce.

24 Maj 2016

Hasan Alić u pratnji medicinskog tima priveden na sud

Hasan Alić, optužen za zločin počinjen 1993. u Travniku, priveden je u pratnji medicinskog tima na ročište za izjašnjenje o krivnji pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku.