Jezik / Language:
 

Predmet: Ganić Ejup

16 Juli 2010

Saslušanja o Ganićevom izručenju privedena kraju

Posljednje saslušanje u vezi sa izručenjem Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva BiH, održano je 14. jula pred Westminster sudom u Londonu.
6 Juli 2010

U Londonu počelo saslušanje o Ganićevom izručenju

Na početku saslušanja o izručenju Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pred Westminster sudom u Londonu je najavljeno da će Optužba saslušati tri svjedoka, a Odbrana 11.
24 Juni 2010

Ganić: Odluka do sredine jula

Prigovori Odbrane Ejupa Ganića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, na nadležnost britanskog suda i zloupotrebu postupka rješavaće se zajedno sa zahtjevom Srbije za njegovim izručenjem sredinom jula ove godine, saopštio je Damir Arnaut, član Ganićevog pravnog tima.
12 Juni 2010

Ganić: Novo ročište 24. juna

Pred britanskim sudom u Westminsteru održano je ročište po zahtjevu Odbrane Ejupa Ganića o nenadležnosti suda, kao i zbog zloupotrebe postupka.
13 April 2010

Ganić: Započet ekstradicijski postupak

Pred Osnovnim sudom u Londonu održano je ročište o izručenju Ejupa Ganića, nekadašnjeg člana ratnog Predsjedništva BiH, na kojem su predstavljeni dokumenti na osnovu kojih Republika Srbija traži njegovu ekstradiciju.
10 Mart 2010

Nelegalan zahtjev za hapšenje Ganića

Advokatski tim Ejupa Ganića je na ročištu održanom pred Westminster Magistrates sudom u Londonu ustvrdio da je srbijanski zahtjev za hapšenje bio nelegalan jer se bazira na “zastarjeloj istrazi”.
5 Mart 2010

Protesti podrške Ejupu Ganiću u Sarajevu

Preko tri hiljade studenata Sarajevske škole za nauku i tehnologiju, predstavnika boračkih udruženja i građana Sarajeva okupilo se kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo hapšenjem Ejupa Ganića.
4 Mart 2010

Ejup Ganić pred sudom u petak

Saslušanje Ejupa Ganića pred Višim sudom Velike Britanije zakazano je za petak, 5. mart, kazala je Justice Reportu njegova kćerka Emina Ganić.

 

3 Mart 2010

Ejup Ganić i dalje u pritvoru

Sud u Westminsteru odbio je da prihvati prijedlog za puštanje Ejupa Ganića iz pritvora iako je ponuđena kaucija od 200.000 funti.
22 April 2009

Istraga koja budi sumnje

Detalji o onome što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. godine, još uvijek nisu detaljno istraženi. Dvije sudske istrage u dvjema državama su u toku i obje su praćene brojnim kontroverzama.