Jezik / Language:
 
Lica: Zmijanjac Dragoja
5 Septembar 2016

Zmijanjac: Optuženi bolestan

U Sudu BiH odgođeno je suđenje Dragoju Zmijanjcu za zločin počinjen na području Prijedora zbog njegovog nedolaska.

22 August 2016

Zmijanjac: Rođak nagle naravi i sličnog lika

Na suđenju za zločin počinjen na području Prijedora, optuženi Dragoja Zmijanjac izjavio je da je bio na poslu kada je čuo za ubistvo Halila Dedića.

11 Juli 2016

Zmijanjac: Vidjele kad je ubio Halila Dedića

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedokinje Tužilaštva BiH su izjavile da su na ulici vidjele kako optuženi Dragoja Zmijanjac puca u komšiju Halila Dedića.

13 Juni 2016

Čuli za ubistvo Halila Dedića

Na suđenju za zločin počinjen na području Prijedora, pročitani su iskazi svjedoka koji su naveli da su čuli za ubistvo Halila Dedića.

23 Maj 2016

Identificiranje Halila Dedića

Nakon pronalaska ostatka tijela u jednoj od grobnica u Prijedoru, specijalista sudske medicine je utvrdio da se 99 posto radi o Halilu Dediću.

16 Maj 2016

Sporni dokazi Instituta za nestale

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Prijedora, Tužiteljstvo BiH uložilo je set materijalnih dokaza kojima želi dokazati postojanje širokog i sistematičnog napada na ovu općinu.

11 Maj 2016

Tužilaštvo nije ispoštovalo propise

Na suđenju Dragoji Zmijanjcu za zločine počinjene na području Prijedora, vještak nije saslušan jer mu Državno tužilaštvo nije uputilo naredbu za vještačenje po procedurama Suda BiH.
5 April 2016

Za dva ubistva Dedića 600 maraka

Prvi svjedok na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora je rekao kako je čuo od komšinice da mu je optuženi Dragoja Zmijanjac ubio oca, a kasnije je saznao da je htio ubiti i njega.

7 Mart 2016

Počelo suđenje Zmijanjcu nakon odustajanja od sporazuma

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva BiH i Odbrane počelo je suđenje Dragoji Zmijanjcu za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Prijedora.

8 Februar 2016

Moguće priznanje krivice za zločin u Prijedoru

Tužilaštvo BiH je na statusnoj konferenciji saopćilo da su na inicijativu Odbrane Dragoje Zmijanjca započeti pregovori o priznanju krivice za zločine počinjene na području Prijedora.

13 Januar 2016

Potvrđena optužnica protiv Zmijanjca

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragoja Zmijanjca za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Prijedora.

29 Decembar 2015

Podignuta optužnica za ubistvo u Prijedoru

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dragoja Zmijanjca zbog ubistva jednog civila bošnjačke nacionalnosti u Prijedoru u ljeto 1992. godine.

23 Decembar 2015

Uhapšen Dragoja Zmijanjac

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Dragoju Zmijanjca zbog sumnje da je u julu 1992. počinio zločin u Prijedoru.