Jezik / Language:
 
Lica: Živković Milorad
16 April 2014

Presuda Kornjači 8. maja

Iznoseći završnu riječ, Milun Kornjača, optužen za zločin počinjen u Čajniču, rekao je da on nema veze sa hapšenjem ljudi, njihovim dovođenjem i onim što im se desilo. Izricanje presude zakazano je za četvrtak, 8. maj.

5 Decembar 2013

Uložene žalbe na presudu za zločine u Čajniču

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, Državno tužilaštvo i Odbrana uložili su žalbe na presudu kojom je Milorad Živković osuđen na šest godina zatvora, dok su optužbe protiv Duška Tadića odbačene.
 

29 Maj 2013

Milorad Živković kao svjedok Odbrane

Vijeće Suda BiH prihvatilo je da se kao svjedok Odbrane Miluna Kornjače, optuženog za zločine u Čajniču, na narednom suđenju sasluša Milorad Živković.

28 Mart 2013

Optuženi tvrdi da nije premlaćivao Bošnjake

Milun Kornjača, optužen za zločine u Čajniču, u nastavku svjedočenja u svoju korist izjavio je da nije premlaćivao Bošnjake.

14 Mart 2013

Presuda 12. aprila

Sud BiH izreći će 12. aprila presudu Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću, optuženima za zločine u Čajniču.

7 Mart 2013

Zatražena oslobađajuća presuda

U završnom izlaganju, Odbrana optuženog Milorada Živkovića zatražila je da Sud BiH oslobodi njihovog branjenika krivice za zločine u Čajniču.

14 Februar 2013

Kornjača: Sposoban za suđenje

Doktorica koja je svjedočila na zahtjev Suda BiH potvrdila je da je Milun Kornjača, optužen za zločine u Čajniču, sposoban za suđenje.
7 Februar 2013

Živković i Tadić: Svjesni progona

Tužilaštvo BiH je u završnoj riječi navelo kako je dokazalo da su optuženi Milorad Živković i Duško Tadić svjesno sudjelovali u planskom progonu civila Bošnjaka u Čajniču u proljeće 1992. godine.
24 Januar 2013

Živković i Tadić: Završne riječi 6. februara

Nakon što je Sud BiH ispitao vještaka vojne struke na suđenju za zločine počinjene u Čajniču, završna riječ Tužilaštva BiH zakazana je za 6. februar.
23 Oktobar 2012

Kornjača: Završen dokazni postupak Optužbe

Ulaganjem materijalnih dokaza završen je dokazni postupak Tužilaštva BiH na suđenju Milunu Kornjači, optuženom za zločine počinjene u Čajniču.
9 Oktobar 2012

Kornjača: O materijalnim dokazima

Na suđenju Milunu Kornjači za zločine počinjene u Čajniču, Tužilaštvo BiH će 22. oktobra uložiti materijalne dokaze, nakon što se Odbrana pismeno izjasnila o nespornim i spornim dokazima Optužbe.
25 Septembar 2012

Živković i Tadić: Svjedočenje bez javnosti

Suđenje Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću za zločine počinjene u Čajniču nastavljeno je saslušanjem zaštićenog svjedoka na ročištu zatvorenom za javnost.
18 Septembar 2012

Živković i Tadić: Replika na iskaze svjedoka

Na suđenju Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću za zločine počinjene na području općine Čajniče, Sud BiH je prihvatio prijedlog Državnog tužilaštva da se u dokazima replike sasluša zaštićeni svjedok M-3, čijim svjedočenjem Optužba namjerava osporiti tvrdnje dvojice svjedoka Odbrane.
31 August 2012

Kornjača: Pritvor zamijenjen mjerama zabrane

Sud BiH ukinuo je pritvor Milunu Kornjači, optuženom za zločine protiv čovječnosti počinjene u Čajniču 1992., odredivši mu mjere zabrane.
28 August 2012

Kornjača: Svjedok krivi optuženog

Na suđenju Milunu Kornjači, optuženom za zločin počinjen u Čajniču, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je identifikovao brata koji je ubijen u maju 1992. godine na Mostini, istaknuvši da za njegovu smrt krivi optuženog jer je bio komandant jedinice koja se “pitala” za taj dio grada.