Jezik / Language:
 
Lica: Zelenović Dragan
21 Oktobar 2011

MKSJ/ICTY: Prerano za puštanje Dragana Zelenovića

Haški tribunal odlučio je da Dragan Zelenović, koji je osuđen na 15 godina zatvora za zločine u Foči, ne ispunjava uslove da bude prijevremeno pušten na slobodu.
28 Februar 2008

San o boljem životu

Dvadesetsedmogodišnja J.F. od1993. živi na području općine Hadžići, gdje je došla zajedno s majkom i još petero braće i sestara, nakon progona iz Foče 1992. godine i mnogo dana provedenih po raznim istočno bosanskim zatočeničkim centrima pod kontrolom snaga tadašnje Srpske Republike BiH.
26 April 2007

ICTY: Draganu Zelenoviću 15 godina za silovanja u Foči

Bivši zamjenik komandira vojne policije bosanskih Srba, koji je pred Haškim tribunalom priznao zločine počinjene nad civilima u Foči, osuđen je na 15 godina.
12 Februar 2007

Janković: Tužilaštvo tražilo najmanje 30 godina zatvora

Državno tužilaštvo je zatražilo da Sudsko vijeće izrekne dugogodišnju kaznu optuženom za zločine nad civilima Bošnjacima sa područja općine Foča.

16 Januar 2007

ICTY: Zelenović se nagodio sa Tužilaštvom i priznao krivicu za zločine u Foči

Bivši zamjenik komandira vojne policije Republike Srpske nagodio se sa haškim tužilaštvom i priznao dio krivice za torture i silovanja zatočenih Bošnjakinja u Foči.
20 Decembar 2006

Janković: Preokret u sudnici

U unakrsnom ispitivanju na suđenju Gojku Jankoviću Tužilac je jednog od svjedoka odbrane optužio za silovanje.
6 April 2006

ICTY: Zelenović i dalje u Rusiji

Izvori iz Haškog tribunala tvrde da je Moskva zbog Miloševićeve smrti odložila prebacivanje posljednjeg optuženog za zločine u Foči.