Jezik / Language:
 
Lica: Zečević Saša
4 Oktobar 2013

Potvrđena presuda Saši Zečeviću

Apelaciono vijeće je potvrdilo presudu kojom je Saša Zečević osuđen na 23 godine zatvora za zločin počinjen u augustu 1992. na Korićanskim stijenama.

20 Septembar 2013

Potvrđena presuda za zločin na Korićanskim stijenama

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Marinko Ljepoja i Radoslav Knežević osuđeni za ubistvo oko 200 civila na Korićanskim stijenama u augustu 1992., a Petar Čivčić i Branko Topola oslobođeni optužbi za ovaj zločin.

26 August 2013

Oslobađanje ili duža zatvorska kazna

Iznoseći žalbu na prvostepenu presudu, Odbrana Saše Zečevića, optuženog za zločin počinjen na Korićanskim stijenama, zatražila je da se presuda ukine ili preinači i on oslobodi krivice, dok je Tužilaštvo zatražilo dužu zatvorsku kaznu.

1 Juli 2013

Tužilaštvo povuklo sporazum s Radoslavom Kneževićem

Tužilaštvo BiH odustalo je od sporazuma o priznanju krivice koji je postiglo sa Radoslavom Kneževićem, optuženim za zločin počinjen na Korićanskim stijenama.

1 Juli 2013

Odbijeno Zečevićevo priznanje krivice

Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je sporazum o priznanju krivice za zločin počinjen na Korićanskim stijenama koji je bivši pripadnik prijedorskog interventnog voda Saša Zečević 20. juna zaključio s Tužilaštvom BiH.

10 Juni 2013

Predložena kazna od 12 do 15 godina

Ročište za razmatranje sporazuma o priznanju krivice Radoslava Kneževića, koji je nepravomoćno osuđen za zločin na Korićanskim stijenama, odgođeno je za 1. juli, dok Tužilaštvo BiH i Odbrana ne koriguju i preciziraju sporazum.

7 Juni 2013

Moguće još jedno priznanje krivice

Saša Zečević, koji je nepravomoćno osuđen na 23 godine zatvora zbog ubistava na Korićanskim stijenama, razmišlja da li će priznati krivicu, odnosno nagoditi se sa Tužilaštvom BiH.

7 Juni 2013

Knežević postigao sporazum u žalbenom postupku

Radoslav Knežević postigao je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju na početku žalbenog procesa.

15 Juni 2012

Zečević i ostali: Bez komandne moći

Na suđenju za zločine na Korićanskim stijenama, Odbrana Petra Čivčića, bivšeg pripadnika interventnog voda prijedorske policije, zatražila je od Suda BiH da optuženom izrekne oslobađajuću presudu.
1 Juni 2012

Zečević i ostali: Zatražene kazne dugotrajnog zatvora

U završnoj riječi na suđenju za zločin na Korićanskim stijenama, Državno tužilaštvo je navelo da je većina pratilaca konvoja sa civilima koji se 21. augusta 1992. kretao iz Prijedora prema Travniku, znala za plan izvršenja ubistava.
31 Maj 2012

Zečević i ostali: Svjedok promijenio iskaz

Na suđenju za zločine na Korićanskim stijenama, bivši policajac interventnog voda prijedorske policije djelimično je promijenio svjedočenje u odnosu na optuženog Petra Čivčića.
25 Maj 2012

Zečević i ostali: Nalog za privođenje svjedoka

Suđenje petorici optuženih za zločin na Korićanskim stijenama odgođeno je zbog nedolaska zaštićenog svjedoka Državnog tužilaštva KA-1, koji će biti priveden zbog odbijanja da se pojavi u sudnici.
19 April 2012

Zečević i ostali: Vojnik ili vozač

Na suđenju za zločine počinjene na Korićanskim stijenama, Odbrana optuženog Marinka Ljepoje ponovo je pozvala da ispita svjedoka Savu Kreića jer Tužilaštvo BiH tvrdi da nije mogao biti vozač u konvoju u augustu 1992. godine kada su pobijeni civili.
13 April 2012

Zečević i ostali: Svjedok negira tvrdnje Topole

Na suđenju za zločine na Korićanskim stijenama, svjedok Tužilaštva je kazao da u augustu 1992. godine nije u svojoj kući operisao psa, kao što je optuženi Branko Topola tvrdio u odbrani tokom svjedočenja.
16 Mart 2012

Zečević i ostali: Ubijanje po naredbi

Na suđenju za zločine na Korićanskim stijenama, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je optuženog Branka Topolu vidio ispred konvoja koji je 21. augusta 1992. godine iz Prijedora krenuo prema Travniku.