Jezik / Language:
 
Lica: Zečević Saša
Radio Justice dnevnni izvještaj: Potvrđena presuda Saši Zečeviću

Potvrđena presuda Saši Zečeviću

Apelaciono vijeće je potvrdilo presudu kojom je Saša Zečević osuđen na 23 godine zatvora za zločin počinjen u augustu 1992. na Korićanskim stijenama.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 142

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Korićanske stijene, Alija Osmić, i Oliver Krsmanović. U rubrici Fokus govorimo o odluci Haškog tribunala da nema dokaza o odgovornosti Radovana Karadžića za genocid u sedam općina u BiH.

Radio Justice dnevni izvještaj: Zečević i ostali: Ubistva počinili policajci

Zečević i ostali: Ubistva počinili policajci

Odbrana optuženog Branka Topole u sudski spis uložila je materijalne dokaze koji, kako je rečeno, pokazuju da su počinioci ubistava na Korićanskim stijenama 21. augusta 1992. godine bili policajci, a ne Teritorijalna odbrana, kojoj je pripadao Topola.

Radio Justice dnevni izvještaj: Korićanske stijene: Interventni vod u pratnji konvoja

Korićanske stijene: Interventni vod u pratnji konvoja

Milorad Radaković, koji je nepravomoćnom presudom oslobođen krivice za zločine na Korićanskim stijenama, rekao je da je kao sanitetlija učestvovao pratnji konvoja kojim su Prijedorčani napuštali grad, te da je pred polazak vidio samo optuženog Marinka Ljepoju.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 72

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Alija Osmić, Kos i ostali, te optuženima za zločin na Korićanskim stijenama. U rubrici Fokusu donosimo priču o ratnim zločinima počinjenim u Stocu.

Radio Justice dnevni izvještaj: Korićanske stijene: Kosti ispod kamenja

Korićanske stijene: Kosti ispod kamenja

Eva Klonowska, vještakinja antropolog, na suđenju optuženima za ubistva više od 200 Prijedorčana, kazala je da su na Korićanskim stijenama pronađene uglavnom sitne kosti stopala, ili šake, koje su isključivo pripadale muškarcima. 

Radio Justice nedjeljni magazin 46

Epizoda 46

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Elvir Jakupović, Korićanske stijene, te Jević i ostali. U rubrici Fokus poslušajte reportažu o zločinu počinjenom u Srebrenici za koje niko još nije pravosnažno osuđen.

 


Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 45

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja: Jević i ostali, i Korićanske stijene. U rubrici Fokus poslušajte priču o strahu žrtava i svjedoka da se suoče sa optuženima u Brčko Distriktu.

Radio Justice dnevni izvještaj: Korićanske stijene: Upozorenja četvrtooptuženog

Korićanske stijene: Upozorenja četvrtooptuženog

Suad Kadrić, svjedok Tužilaštva na suđenju za zločin na Korićanskim stijenama, ispričao je da je u logoru Trnopolje svakodnevno razgovarao sa optuženim Brankom Topolom, kojeg je prepoznao i u sudnici, te rekao da je on bio “zamjenik upravnika logora”.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 31

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Korićanske stijene, Nisvet Gasal i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo priču o procesuiranju predmeta ratnih zločina u ističnoj Hercegovini.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 28

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Radovan Karadžić, te Korićanske stijene. U rubrici Fokus govorimo o zahtjevu za puštanje Ejupa Ganića iz britanskog pritvora.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 17

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Bundalo, Zrinko Pinčić, te Korićanske stijene. U rubrici Fokus emitujemo emisiju o temi neophodnosti izgradnje državnog zatvora.

Radio Justice dnevni izvještaj: Korićanske stijene: Svjedočenje saučesnika u zločinu

Korićanske stijene: Svjedočenje saučesnika u zločinu

Svjedočeći protiv optuženih za zločin počinjen u augustu 1992. godine, Damir Ivanković, koji je priznao krivicu, prisjetio se kako su pripadnici prijedorske policije strijeljali civile na Korićanskim stijenama.  

Radio Justice dnevni izvještaj: Korićanske stijene: Zločin kao rezultat mržnje

Korićanske stijene: Zločin kao rezultat mržnje

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Državnog tužilaštva i Odbranâ petorice optuženih, pred Sudom BiH počelo drugo suđenje za zločin na Korićanskim stijenama.