Jezik / Language:
 
Lica: Vranješ Ljubiša
24 Mart 2016

Vranješ osuđen na sedam godina

Apelaciono vijeće Suda BiH smanjilo je kaznu Ljubiši Vranješu sa osam na sedam godina zatvora, zbog zločina počinjenih na području Kotor-Varoši.

10 Mart 2016

Ni riječi o kazni

Nakon ukidanja pravosnažne presude Ljubiši Vranješu za zločin počinjen u Kotor-Varoši pred Apelacionim vijećem Suda BiH nije se pojavio advokat, dok je Tužilaštvo istaklo da ostaje kod ranije izmijenjene optužnice.

24 April 2012

Vranješ i ostali: Veća kazna ili oslobađajuća presuda

Iznoseći žalbe na prvostepenu presudu kojom su Ljubiša Vranješ i Mladen Milić osuđeni na po deset godina zatvora za zločin u Kotor-Varoši, Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da optuženima izrekne veću kaznu, dok je Odbrana zatražila oslobađajuću presudu.
28 Oktobar 2011

Ljubiša Vranješ i Mladen Milić osuđeni na po 10 godina zatvora

Sud BiH je prvostepenom presudom osudio Ljubišu Vranješa i Mladena Milića na po 10 godina zatvora za pomaganje u ubistvu civila u Kotor-Varoši u junu 1992. godine.
28 Septembar 2011

Vranješ i ostali: Obilazak mjesta zločina

Nakon prihvatanja izmjena optužnice Tužilaštva BiH, Sudsko vijeće je odlučilo da će 5. oktobra obići mjesto gdje se desio ratni zločin u Kotor-Varoši za koji se terete Ljubiša Vranješ i Mladen Milić.
14 Septembar 2011

Vranješ i ostali: Ubistvo muža

Kao posljednja svjedokinja Tužilaštva BiH na suđenju Ljubiši Vranješu i Mladenu Miliću, svjedočila je supruga Zdravka Grgića, za čije ubistvo se terete optuženi.
2 Septembar 2011

Vranješ i ostali: Ubistva braće Grgić

Na suđenju za zločine u Kotor-Varoši, svjedok Odbrane je kazao kako je od optuženog Ljubiše Vranješa saznao da su braća Grgić ubijena.
17 Juni 2011

Vranješ i ostali: Veliki događaj

Na suđenju za zločin u Kotor-Varoši, svjedok Odbrane je rekao da je bio prisutan kada je optuženi Mladen Milić dobio poziv da odveze braću Grgić u pritvor, te da je nekoliko dana kasnije saznao da su oni ubijeni.
16 Juni 2011

Vranješ i ostali: Akter ubistva

Na suđenju za zločin u Kotor-Varoši, svjedok Odbrane je rekao da je razgovarao sa optuženim Ljubišom Vranješom o ubistvu braće Grgić, ali da mu nije poznato zašto su ubijeni.
17 Maj 2011

Vranješ i ostali: Iscrpljeni i krvavi

Na suđenju za zločine počinjene u Kotor-Varoši, zaštićena svjedokinja je kazala da su optuženi Ljubiša Vranješ i Goran Marković došli u njenu kuću i odveli braću Grgić na ispitivanje.
10 Maj 2011

Vranješ i ostali: Ubistvo kod spomenika

Na suđenju za zločine u Kotor-Varoši, svjedok Tužilaštva BiH prepoznao je optužene Ljubišu Vranješa i Mladena Milića kao osobe koje su njega i njegovu braću odvele kod spomenika palim borcima Drugog svjetskog rata, kada je Goran Marković pucao na njih.
13 April 2011

Vranješ i ostali: Počelo suđenje za zločin u Kotor-Varoši

Čitanjem optužnice Tužilaštva BiH, započelo je suđenje Ljubiši Vranješu i Mladenu Miliću, optuženima za zločin počinjen nad civilima 1992. godine u Kotor-Varoši.
30 Decembar 2010

Marković i ostali: Dvojica optuženih negirala krivicu

Ljubiša Vranješ i Mladen Milić negirali su krivicu za zločine nad civilima hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši, a Goran Marković zbog bolesti nije prisustvovao izjašnjenju.
18 Novembar 2010

Potvrđena optužnica za zločine u Kotor-Varoši

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Gorana Markovića, Ljubiše Vranješa i Mladena Milića zbog ratnih zločina počinjenih nad civilima u Kotor-Varoši.