Jezik / Language:
 
Lica: Stojić Bruno
26 Februar 2014

Karadžić traži godinu za pripremu završne riječi

Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić zatražio je pauzu od godinu dana kako bi pripremio završnu riječ na suđenju za genocid i druge zločine pred Haškim tribunalom.

29 Maj 2013

Historijska ili sramna presuda

Prvostepena presuda šestorici bivših lidera Heceg-Bosne za jedne je sramotna i nepravedna, dok je za druge historijska odluka koja dokazuje zločine počinjene na području Hercegovine i srednje Bosne.

29 Maj 2013

Šestorici bivših funkcionera 111 godina zatvora

Haški tribunal osudio je šestoricu bivših visokih funkcionera Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora za učešće u zločinima počinjenim u periodu od 1992. do 1994. 

15 April 2013

Šestorici lidera Herceg-Bosne presuda 29. maja

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ/ICTY) izreći će 29. maja presudu Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, optuženima za zločine počinjene u BiH.

23 Maj 2011

Lokalno pravosuđe: Očaj porodica žrtava iz “Vranice”

Porodice pripadnika Armije BiH (ABiH) koji su posljednji put živi viđeni u mostarskoj zgradi zvanoj “Vranica”, nezadovoljne su činjenicom da nakon 18 godina još uvijek niko nije odgovarao za ubistva njihovih voljenih.
9 Novembar 2010

Lokalno pravosuđe: Obilježena godišnjica rušenja Starog mosta

Iako se zvanično ne obilježava godišnjica rušenja Starog mosta u Mostaru, građani su se simboličnim bacanjem ljiljana u rijeku Neretvu ipak prisjetili tog trenutka.
22 Februar 2008

ICTY: Odgođeno privremeno puštanje na slobodu

Pet bivših lidera Herceg-Bosne ostaje u pritvoru do donošenja odluke Žalbenog vijeća
14 Decembar 2006

Andrunu 13 godina zatvora za zločine u logoru Gabela

Sud BiH je osudio Nikolu Andruna, bivšeg zamjenika upravnika logora Gabela kod Čapljine, na 13 godina zatvora za zločine protiv civilnog stanovništva.