Jezik / Language:
 
Lica: Orić Naser
23 August 2016

Orić i Muhić: Ustrjelna i “zjapeća” rana na lešu

Na ponovnom početku suđenja Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, vještak Tužilaštva BiH je utvrdio da su na tijelu Milutina Miloševića nađene dvije povrede, od kojih je jedna ustrjelna rana nanesena pištoljem, a druga tupim predmetom u predjelu glave.

12 Juli 2016

Orić i Muhić: Prijelomi lobanje

Na suđenju Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločin počinjen na području Srebrenice i Bratunca, vještak sudske medicine konstatovao je da su povrede glave vjerovatan uzrok smrti Slobodana Ilića.

28 Juni 2016

Prekinuto suđenje Oriću zbog neprikladnog ponašanja svjedoka

Suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću prekinuto je zbog neprimjerenog ponašanja svjedoka Tužilaštva BiH Ibrana Mustafića.

7 Juni 2016

Mitar Savić ubijen na liniji

Na nastavku suđenja za zločin počinjen u selima Zalazje, Kunjerac i Lolići (općine Srebrenica i Bratunac), svjedokinja Tužilaštva Bosne i Hercegovine kazala je da je čula da joj je muž ubijen dok je bio u rovu zajedno sa još četiri osobe.

31 Maj 2016

Orić i Muhić: Medo ubio ratnog zarobljenika

Na suđenju za zločine počinjene u okolini Srebrenice, svjedokinja Tužilaštva BiH pojasnila je da su se dovikivali s brda kada joj je nestao stric Milutin Milošević, te da je čula riječi putem megafona: “Na sigurnom je, ali će ga ubiti Naser ako ne predaju neke račune.”
10 Maj 2016

Suđenje Oriću i Muhiću: Saznanja o ubistvu muža

Na suđenju Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločine počinjene u srebreničkim selima Zalazje, Lolići i Kunjerac, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala kako je saznala za smrt supruga Slobodana Ilića.

19 April 2016

Napad na srebreničko selo Zalazje

Svjedoci Tužilaštva BiH na suđenju Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću govorili su o napadu na srebreničko selo Zalazje 1992. godine.

5 April 2016

Orić upozorio da se ne diraju zarobljenici

Na suđenju za zločine počinjene u Srebrenici i Bratuncu, dva svjedoka Tužilaštva BiH kazala su da je optuženi Naser Orić, nakon što je Armija BiH (ABiH) zauzela selo Zalazje, preko megafona pozivao na predaju i da se selo popali.
22 Mart 2016

Predaja boraca u Zalazju

Na suđenju za zločine počinjene na području Bratunca i Srebrenice, svjedok Tužilaštva ispričao je kako je u julu 1992. godine u selu Zalazje zarobljena grupa srpskih boraca.

8 Mart 2016

Svjedok se bojao komandanta

U nastavku suđenja za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti u selima u Bratuncu i Srebrenici, zaštićeni svjedok je kazao da u toku istrage nije spominjao ime Sabahudina Muhića jer se “bojao komandanta”.

23 Februar 2016

Ubistvo tri srpska zarobljenika

Zaštićeni svjedok 01 kazao je da je vidio kako je Naser Orić ubio tri srpska zarobljenika u selima Zalazje, Kunjarac i Lolići, koja se nalaze u okolini Srebrenice.

18 Februar 2016

Haag odbio Orićev zahtjev za žalbu

Haški tribunal je odbio zahtjev bivšeg generala Armije BiH (ABiH) Nasera Orića da se žali na odluku kojom je odbijen zahtjev za obustavljanje postupka koji je protiv njega pokrenut pred Sudom BiH.

26 Januar 2016

Počelo suđenje Naseru Oriću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi počelo je suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za ratni zločin počinjen protiv ratnih zarobljenika na području Bratunca i Srebrenice.

22 Decembar 2015

Suđenje Oriću i Muhiću počinje krajem januara

Suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, optuženima za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Srebrenice i Bratunca, počet će pred Sudom BiH 26. januara sljedeće godine.
10 Decembar 2015

Haag odbio zahtjev Orićeve Odbrane

Tribunal u Haagu odbio je zahtjev Odbrane Nasera Orića za obustavljanje postupka koji je protiv njega pokrenut pred Sudom BiH.