Jezik / Language:
 
Lica: Frimel Mario
29 April 2016

Mariju Frimelu 14 mjeseci zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Marija Frimela na godinu i dva mjeseca zatvora za zločin počinjen nad civilima srpske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno.

27 April 2016

U petak presuda Mariju Frimelu

Kantonalni sud u Sarajevu izreći će 29. aprila presudu Mariju Frimelu, optuženom za zločin počinjen nad civilima srpske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno.

28 Mart 2016

Vojna policija privodila civile

Svjedočeći u svoju korist pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, Mario Frimel je izjavio da odred “Ivan Krndelj” Armije BiH (ABiH), na čijem je bio čelu, nikada nije privodio civile niti je imao problema s njima.

2 Mart 2016

Tukao ga optuženi i druge osobe

Na suđenju Mariju Frimelu za zločine počinjene u Sarajevu, kao svjedok Odbrane saslušan je oštećeni Mladen Blagovčanin, koji je na unakrsna pitanja Optužbe odgovorio da je optuženi jedna od osoba koje su ga tukle u naselju Hrasno.

3 Februar 2016

Vidio pretučenog Blagovčanina

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane se prisjetio kako je u vojnom štabu vidio pretučenog Mladena Blagovčanina.

11 Januar 2016

Odgođeno suđenje zbog nedolaska optuženog

Suđenje za zločine počinjene u Sarajevu odgođeno je zbog nedolaska optuženog Marija Frimela.


14 Decembar 2015

Vojna policija privodila civile

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Mario Frimel ranjen u junu 1992. godine i da nije bio prisutan u trenutku privođenja civila.

18 Novembar 2015

Odgođeno suđenje Frimelu

Suđenje Mariju Frimelu, optuženom za zločine počinjene u Sarajevu, odgođeno je zbog nedolaska advokata Midhata Koče.

27 Oktobar 2015

Odgođeno suđenje Mariju Frimelu

Suđenje Mariju Frimelu, optuženom za zločin počinjen u Sarajevu, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska svjedoka Odbrane.

19 Juni 2015

Optuženi imao povredu ramena

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Mario Frimel u ljeto 1992. godine imao povredu na ramenu, zbog čega se nije mogao baviti nikakvim fizičkim radom ili bilo koga tući.

19 Maj 2015

Panika u Hrasnom

U Kantonalnom sudu u Sarajevu, svjedokinja je kazala da nije viđala optuženog Marija Frimela u osnovnoj školi u Hrasnom niti ima saznanja o odvođenjima i maltretiranjima stanovnika.

22 April 2015

Nije se čulo za maltretiranje civila

Svjedok Odbrane Marija Frimela izjavio je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu da nije vidio ni čuo da su u štab odreda “Ivan Krndelj” privođeni civili.

27 Mart 2015

Odred “Ivan Krndelj” nije privodio civile

Svjedoci Odbrane Marija Frimela izjavili su pred Kantonalnim sudom u Sarajevu da odred “Ivan Krndelj”, kojim je komandovao optuženi, nije privodio civile u sarajevskom naselju Hrasno.

27 Februar 2015

Optuženi nije bio na Trgu Pere Kosorića

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedoci Odbrane su pred Kantonalnim sudom u Sarajevu ispričali da optuženog Marija Frimela nisu viđali na tadašnjem Trgu Pere Kosorića u oktobru 1992. godine, kada je zapaljen neboder na broju 10.

10 Februar 2015

Odvojeni od Vojne policije

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedoci Odbrane izjavili su da u njihovom štabu jedinice “Ivan Krndelj” nije bilo zatvorenih civila.