Jezik / Language:
 
Lica: Crnogorac Dragan
30 Mart 2015

Svjedok vidio strijeljanje kod Konjević Polja

Zaštićeni svjedok na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici izjavio je da je vidio strijeljanje oko 30 Bošnjaka u julu 1995. kod Konjević Polja.

11 Juli 2012

Srebrenica – Centar s Jahorine: Tama od metaka i prašine

Muškarac koji je preživio strijeljanje u Kravici u julu 1995. godine, posvjedočio je kako se nakon višesatne pucnjave uspio izvući navlačeći mrtva tijela na sebe.
23 Septembar 2011

Dileme oko sporazuma o priznanju krivice

Unatoč tome što je u proteklih osam mjeseci sklopljeno osam sporazuma o priznanju krivice za zločine počinjene u BiH, mišljenja o primjeni ovog pravnog instituta podijeljena su među predstavnicima pravosudnih institucija i žrtvama.
17 Juni 2011

Smanjenje troškova u Sudu BiH

U cilju smanjenja troškova koje smatra “nepotrebnim”, Državni sud je pooštrio kriterije na osnovu kojih se odlučuje koliko će branilaca činiti odbranu optuženih za ratne zločine.
19 April 2011

Nešković i ostali: Odgođeno suđenje

Sud BiH odgodio je suđenje Draganu Neškoviću, Zoranu Iliću i Draganu Crnogorcu, optuženima za zločin počinjen u Kravici (općina Bratunac) 1995. godine, a javnost nije obaviještena o razlozima odgađanja.
22 Mart 2011

Nešković i ostali: Ubistva Srebreničana

Svjedok Državnog tužilaštva na suđenju za zločine u Srebrenici ispričao je da je vidio ubijanje Srebreničana ispred Zemljoradničke zadruge u Kravici 13. jula 1995. godine.
15 Mart 2011

Nešković i ostali: Dreka i jauci iz hangara

Svjedok Državnog tužilaštva na suđenju za zločine u Srebrenici kazao je da je u julu 1995. godine vidio kako srpski vojnici strijeljaju muškarce ispred Zemljoradničke zadruge u Kravici.
4 Mart 2011

Potvrđena optužnica za zločin u Srebrenici

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Zorana Kušića, bivšeg pripadnika Centra za obuku “Jahorina”, za zločine protiv čovječnosti počinjene u Srebrenici.
24 Decembar 2010

Dragan Crnogorac negirao krivicu

Dragan Crnogorac, optuženi za zločine protiv čovječnosti na području Srebrenice, izjasnio se pred Sudom BiH da nije kriv.
3 Decembar 2010

Potvrđena optužnica protiv Dragana Crnogorca

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragana Crnogorca, bivšeg pripadnika Centra za obuku “Jahorina” koji se tereti za zločine protiv čovječnosti počinjene u Srebrenici.
17 Novembar 2010

Draganu Crnogorcu određen pritvor

Sud BiH odredio je pritvor Draganu Crnogorcu, osumnjičenom za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine.