Jezik / Language:
 
Lica: Brestovac Vojislav
6 Juli 2016

Ponovno suđenje Brestovcu počinje sredinom septembra

Ponovno suđenje Vojislavu Brestovcu za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počet će 19. septembra pred Okružnim sudom u Doboju.

27 Novembar 2015

Brestovac oslobođen krivice

Okružni sud u Doboju oslobodio je Vojislava Brestovca krivice za zločine počinjene nad civilima u tom gradu.

23 Novembar 2015

Krajem sedmice presuda Brestovcu

Okružni sud u Doboju će 27. novembra izreći presudu Vojislavu Brestovcu, optuženom za ratni zločin počinjen nad civilima u tom gradu.

19 Novembar 2015

Brestovac tvrdi da nema veze s ubistvima

Svjedočeći u svoju korist pred Okružnim sudom u Doboju, Vojislav Brestovac je negirao da je učestvovao u ubistvu civila u dobojskom naselju Miljkovac.

17 Novembar 2015

Optuženi na punktovima

Na suđenju Vojislavu Brestovcu pred Okružnim sudom u Doboju, svjedok Odbrane je izjavio da mu Petra Aldobašić nikada nije rekla da je optuženi bio među osobama koje su ubile njenog supruga Muharema.

27 Oktobar 2015

Zapaljena kuća rođaka

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu za zločin počinjen u Doboju, svjedok Optužbe je rekao da je u noći ubistva svojih rođaka Muharema, Muhameda i Ismete Aldobašić čuo pucnjeve i vidio kako gori kuća.

15 Septembar 2015

Povrede glave na žrtvama

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu za zločine počinjene u Doboju, vještakinja sudske medicine je kazala da je na posmrtnim ostacima Ismete, Muhameda i Muharema Aldobašića utvrdila povrede glave.

11 Septembar 2015

Ubistvo Aldobašića

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Doboja, svjedoci su se prisjetili noći kada su u naselju Miljkovac ubijeni civili.

9 Septembar 2015

Saznanja o stradanju oca

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu pred Okružnim sudom u Doboju, svjedokinja Optužbe je kazala da su njen otac, amidža i tetka ubijeni 1992. godine u Miljkovcu.

8 Septembar 2015

Ubistva ispred kuće

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je suđenje Vojislavu Brestovcu, optuženom za ubistvo civila u dobojskom naselju Miljkovac.

28 April 2015

Suđenje Brestovcu počinje u septembru

Okružni sud u Doboju zakazao je početak suđenja Vojislavu Brestovcu za ubistva civila za 8. septembar.

27 Februar 2015

Brestovac negirao krivicu

Vojislav Brestovac izjavio je danas pred Okružnim sudom u Doboju da nije kriv za ubistva civila počinjena 1992. godine na području ovog grada.