Jezik / Language:
 
People: Boljak Ranko
12 Juli 2012

Lokalno pravosuđe - Boljak: Tri godine zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Ranka Boljaka na tri godine zatvora za zločine počinjene na području Ilidže i Semizovca 1992. i 1993. godine.
25 Maj 2012

Lokalno pravosuđe – Boljak: Sakatio ljude

Na suđenju Ranku Boljaku, optuženom za zločine na području Sarajeva, svjedok Optužbe ispričao je da ga je optuženi udarao šakama i nogama, te naredio drugom vojniku da udara njega i još dvojicu zarobljenika u kamionu hladnjači.
22 Maj 2012

Lokalno pravosuđe – Boljak: Izostanak branioca

Suđenje Ranku Boljaku, optuženom za zločine na području Sarajeva, odgođeno je zbog nedolaska njegovog branioca.
18 April 2012

Lokalno pravosuđe – Boljak: Šamaranje pred školom

U nastavku suđenja Ranku Boljaku, svjedok Optužbe ispričao je da ga je optuženi 1993. godine šamarao na Ilidži nakon što je njega i druge zatvorenike doveo iz logora radi obavljanja prinudnih radova.
11 April 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Nova optužnica protiv Boljaka

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je još jednu optužnicu protiv Ranka Boljaka, koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Ilidža tokom 1993. godine.
20 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Boljak: Premlaćivanje pred školom

U nastavku suđenja Ranku Boljaku, svjedok Optužbe kazao je da ga je ispred Šumarske škole na Ilidži tukla osoba po nadimku “Bato” za koju misli da je optuženi Boljak.
22 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Produžen pritvor Ranku Boljaku

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Ranku Boljaku, optuženom za zločine protiv civilnog stanovništva u Sarajevu.
17 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Ranka Boljaka

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ranka Boljaka, kojom se tereti za zločine protiv civilnog stanovništva u Sarajevu.
21 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe: Određen pritvor Ranku Boljaku

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, odredio pritvor Ranku Boljaku, koji se sumnjiči za zločin počinjen u Sarajevu.
21 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe: Zatražen pritvor za Ranka Boljaka

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je da se odredi pritvor Ranku Boljaku, koji se sumnjiči da je počinio zločin protiv civilnog stanovništva na području Sarajeva.