Jezik / Language:
 
Lica: Bilbija Slavko
31 Oktobar 2014

Potvrđena desetogodišnja kazna Bilbiji

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je desetogodišnju kaznu zatvora koju je Kantonalni sud u Bihaću izrekao Slavku Bilbiji za zločin počinjen 1992. u Sanskom Mostu.

16 Oktobar 2014

Žalbe na presudu Bilbiji

Tužilaštvo je od Vrhovnog suda Federacije BiH zatražilo povećanje kazne Slavku Bilbiji, dok je Odbrana zatražila ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na deset godina zatvora za zločin počinjen 1992. u Sanskom Mostu.

8 Juli 2014

Bilbiji deset godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Slavka Bilbiju na deset godina zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog 1992. u Sanskom Mostu.

3 Juli 2014

Presuda Bilbiji 8. jula

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću zatražilo je kaznu za Slavka Bilbiju zbog zločina počinjenog na području Sanskog Mosta, dok je Odbrana zatražila oslobađajuću presudu.

30 Juni 2014

Vještak utvrdio nasilnu smrt

U nastavku suđenja Slavku Bilbiji za zločin u Sanskom Mostu, vještak sudske medicine izjavio je pred Kantonalnim sudom u Bihaću da su Ismet i Bećir Beširević umrli nasilnom smrću.

21 Maj 2014

Odvedeni u šumu umjesto privođenja

Svjedoci Tužilaštva izjavili su pred Kantonalnim sudom u Bihaću da je optuženi Slavko Bilbija sa Zoranom Ševom odveo dvojicu Bošnjaka prema šumi, odakle se čuo rafal.

21 April 2014

Odgođen početak suđenja Slavku Bilbiji

Nakon što je Odbrana zatražila prebacivanje predmeta drugom sudu, Kantonalni sud u Bihaću odgodio je početak suđenja Slavku Bilbiji za zločine nad civilima na području Sanskog Mosta.

13 Mart 2014

Slavko Bilbija negirao krivicu

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Slavko Bilbija negirao je pred Kantonalnim sudom u Bihaću krivicu za zločine počinjene 1992. u Sanskom Mostu.

14 Februar 2014

Potvrđena optužnica protiv Bilbije

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Slavka Bilbije za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Sanskog Mosta.

17 Januar 2014

Uhapšen Slavko Bilbija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na području Prijedora Slavka Bilbiju zbog sumnje da je počinio zločin nad civilima na području općine Sanski Most.