Jezik / Language:
 
Lica: Bilal Senad
5 Septembar 2016

Akeljić i drugi: Suđenje za zločine u Vitezu kreće ispočetka

Suđenje petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Viteza zbog neodržavanja ročišta više od mjecec dana i izmjene sastava Sudskog vijeća krenuće 19. septembra ispočetka.

27 Juni 2016

Odgođena statusna konferencija zbog nedolaska branitelja

Statusna konferencija koja je trebala biti održana na suđenju za zločine počinjene na području Viteza, odgođena je zbog nedolaska advokata Dževada Kadribašića.
25 April 2016

Svjedoku tražili da ublaži iskaz

Na suđenju za zločine počinjene na području Viteza, svjedok Optužbe pričao je o premlaćivanju, vođenju na strijeljanje, seksualnom maltretiranju i prisilnim radovima tokom zatočeništva u “Crnoj kući”, zatvoru u mjestu Kruščica.
11 April 2016

Crni dani u “Crnoj kući”

Na suđenju za zločine počinjene na području Viteza, svjedok Optužbe pričao je o premlaćivanju, vođenju na strijeljanje i prisilnim radovima tokom zatočeništva u zatvoru “Crna kuća”, u mjestu Kruščica.
4 April 2016

Žestoko batinanje u “Crnoj kući”

Na suđenju za zločine počinjene na području Viteza, prvi svjedok Optužbe ispričao je da je više puta udaran tokom zatočeništva u “Crnoj kući”, koja se nalazila u mjestu Kruščica.

14 Mart 2016

Počelo suđenje za zločine na području Viteza

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Državnog tužilaštva počelo je suđenje Minetu Akeljiću, Šabanu Haskiću, Senadu Bilalu, Hazimu Patkoviću i Šemsudinu Đeliloviću za zločine protiv hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u mjestu Kruščica (općina Vitez).

23 Februar 2016

Suđenje za zločine u Vitezu počinje 14. marta

Suđenje petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Viteza počet će u ponedjeljak, 14. marta.
7 Januar 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Vitezu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Mineta Akeljića, Šabana Haskića, Senada Bilala, Hazima Patkovića i Šemsudina Đelilovića zbog zločina počinjenih na području Viteza.

11 Decembar 2015

Podignuta optužnica zbog zločina u “Crnoj kući”

Tužilaštvo BiH je protiv pet osoba podiglo optužnicu za ratni zločin počinjen u Vitezu.