Jezik / Language:
 
Lica: Bejtić Samir
7 Juli 2016

Ubistvo u zemunici

U nastavku obnovljenog suđenja Samiru Bejtiću pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedok Tužilaštva je ispričao kako je saznao da se u zemunici na Boguševcu desilo ubistvo dva vojnika.

16 Juni 2016

Vučurević nije htio pucati na kolege u Sarajevu

U nastavku obnovljenog suđenja Samiru Bejtiću pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, svjedok Tužilaštva je kazao da je jedne prilike razgovarao sa ubijenim Zoranom Vučurevićem, za čiju sudbinu je saznao od drugih osoba.

12 Maj 2016

Tortura u Policijskoj upravi Stari Grad

Na obnovljenom suđenju za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, svjedoci Kantonalnog tužilaštva su kazali da ne poznaju Zorana Vučurevića, za čiju smrt se tereti Samir Bejtić.
4 Maj 2016

Odgođeno suđenje Samiru Bejtiću

Zbog nedolaska člana Sudskog vijeća odgođen je nastavak suđenja Samiru Bejtiću za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva.

6 April 2016

Civil predan u komandu na Bistriku

Na suđenju za zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, svjedok Kantonalnog tužilaštva je kazao da je učestvovao u odvođenju jednog civila u komandu Desete brdske brigade Armije BiH (ABiH).

17 Mart 2016

Suđenje za Kazane koštat će oko tri miliona maraka

Suđenje Samiru Bejtiću za ratni zločin počinjen na Kazanima kod Sarajeva, koje se četvrti put obnavlja i traje preko 12 godina, moglo bi koštati oko tri miliona konvertibilnih maraka, procjenjuje njegov branilac Fahrija Karkin.

9 Mart 2016

Svjedok dao izjavu pod prisilom

Na obnovljenom suđenju Samiru Bejtiću za zločine počinjene na Kazanima kod Sarajeva, svjedok Tužilaštva izjavio je da nije istinita izjava u vezi sa ubijenim civilom i da ju je dao pod prisilom.

11 Februar 2016

Po četvrti put počelo suđenje Samiru Bejtiću

Suđenje Samiru Bejtiću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva i ubistva na lokalitetu Kazani kod Sarajeva 1992. i 1993. godine, počelo je po četvrti put pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

29 Decembar 2015

Odgođeno suđenje Bejtiću

Suđenje Samiru Bejtiću, optuženom za zločine počinjene na lokalitetu Kazani kod Sarajeva, odgođeno je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska tužioca i branioca.

15 Juli 2015

Ponovo ukinuta oslobađajuća presuda Bejtiću

Vrhovni sud Federacije BiH ponovo je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za zločine počinjene na lokalitetu Kazani kod Sarajeva.

27 Maj 2015

Tužilaštvo traži ukidanje presude Bejtiću

Tužilaštvo je zatražilo od Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) ukidanje presude kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za zločine počinjene na lokalitetu Kazani kod Sarajeva. Odbrana je predložila da prvostepena presuda bude potvrđena.

12 Novembar 2014

Bejtićeva Odbrana traži izuzeće sudije

Odbrana Samira Bejtića, optuženog za zločine počinjene na Kazanima kod Sarajeva, zatražila je izuzeće sudije, zbog čega je odgođena žalbena sjednica pred Vrhovnim sudom Federacije BiH.

6 Mart 2014

Uskoro četvrta ekshumacija na Kazanima

Institut za traženje nestalih uputio je zahtjev Tužilaštvu BiH da se izvrši ekshumacija na lokalitetu Kazani u Sarajevu, gdje se, kako se pretpostavlja, nalaze posmrtni ostaci najmanje osam osoba.

13 Februar 2014

Suđenja za ratne zločine bez kraja

Nakon deset godina provedenih u sudnicama, neki od optuženih za ratne zločine još uvijek čekaju pravosnažne presude. Iako je sve po zakonu, pravnici kažu da nema opravdanja što suđenja nisu okončana.

4 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe – Bejtić: Svjedokinja ne poznaje optuženog

U nastavku suđenja Samiru Bejtiću, kojem se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu sudi za zločine počinjene na lokalitetu Kazani, svjedokinja je kazala da ne poznaje optuženog.