Jezik / Language:
 
Lica: Begović Džemila
22 April 2015

Počelo suđenje Mirku Vrućiniću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi počelo je suđenje Mirku Vrućiniću, optuženom za zločine počinjene na području Sanskog Mosta i Prijedora tokom 1992. godine.

8 April 2015

Tužilaštvo poziva 245 svjedoka protiv Vrućinića

Suđenje Mirku Vrućiniću, optuženom za zločine počinjene na području Sanskog Mosta i Prijedora, počet će 22. aprila čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Tužilaštva BiH, dogovoreno je na statusnoj konferenciji u Sudu BiH.

3 Februar 2015

Žalbe na visinu kazne Ratku Dronjku

Tužilaštvo BiH zatražilo je najmanje 30 godina zatvora za Ratka Dronjka zbog zločina počinjenih u Drvaru, dok je Odbrana tražila ublažavanje kazne.
9 Januar 2015

Zatraženo produženje pritvora Fundupu

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Državnog suda da Radomanu Fundupu, optuženom za ubistva civila na području Foče, odredi pritvor, čemu se Odbrana usprotivila.

1 Decembar 2014

Tužilaštvo traži preispitivanje odluke Ustavnog suda

Tužilaštvo BiH zatražilo je preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH kojom je djelimično ukinuta presuda kojom je Ratko Dronjak osuđen na 18 godina zatvora za zločine u Drvaru, uz obrazloženje da je jedan od sudija koji su učestvovali u ukidanju presude bio branilac optuženog.

18 Septembar 2014

Žalbe na osuđujuću presudu Lukiću i Adamoviću

Odbrane nepravomoćno osuđenih Boška Lukića i Marka Adamovića za zločine na području Ključa počinjene u ljeto 1992. godine zatražile su od Trećestepenog vijeća Državnog suda da donese oslobađajuću presudu.
18 August 2014

Fotografije Marinka Bjelice

U nastavku suđenja Marinku Bjelici, Zoranu Bjelici i Novici Tripkoviću, optuženima za zločine počinjene u Kalinoviku, Tužilaštvo BiH uložilo je deset materijalnih dokaza.
27 Mart 2014

Strožija kazna ili oslobađanje Prošića

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se ukine presuda kojom je Predrag Prošić osuđen na tri godine zatvora za zločin počinjen u Sanskom Mostu ili da se osudi na veću kaznu, dok je Odbrana tražila njegovo oslobađanje.

17 Mart 2014

Kondićevo stanje pogoršano

Zdravstveno stanje optuženog Vinka Kondića, koji zbog Parkinsonove bolesti nije sposoban pratiti sudski proces, pogoršalo se, rekla je vještakinja na statusnoj konferenciji.

28 Oktobar 2013

Tužilaštvo traži dugotrajni zatvor

Tužilaštvo BiH je zatražilo da nakon obnovljenog suđenja Marko Adamović i Boško Lukić, optuženi za zločine počinjene na području opštine Ključ, budu osuđeni na dugotrajnu kaznu zatvora.

26 August 2013

Kondić ne može pratiti suđenje

Vještaci medicinske struke zaključili su da optuženi Vinko Kondić zbog Parkinsonove bolesti nije sposoban pratiti sudski proces, saopćeno je na statusnoj konferenciji na suđenju za zločine počinjene u Ključu.

10 Juni 2013

Ratku Dronjku povećana kazna

Apelaciono vijeće Suda BiH je povećalo kaznu Ratku Dronjku sa 15 na 18 godina zatvora za zločine u Drvaru.

17 Maj 2013

Zatražen dugotrajni zatvor za Predraga Prošića

U završnoj riječi na suđenju za zločine počinjene u Sanskom Mostu, Tužilaštvo BiH je navelo da je dokazana odgovornost optuženog Predraga Prošića u protjerivanju i ubistvu civila nesrpske nacionalnosti u maju 1992. godine.

22 Februar 2013

Dronjak: Žalbe na presudu

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, Tužilaštvo i Odbrana su iznijeli žalbe na nepravomoćnu presudu Ratku Dronjku, prema kojoj je osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina u Drvaru.
28 Decembar 2012

Zatraženo produženje pritvora za Zorana Dragičevića

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za Zorana Dragičevića, optuženog za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca, dok je njegov branilac tražio puštanje na slobodu.