Jezik / Language:
 
Lica: Bebek Vice
25 August 2016

Kraljević i ostali: Šuga i žive rane u ljubuškom zatvoru

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH su govorili o lošim i nehigijenskim uslovima u zatvoru u kojem su bili zatočeni 1993. i 1994. godine.

14 Juli 2016

Kraljević i drugi: Pokazivanje moći nad nemoćnima

Svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o lošim uslovima i nečovječnom ponašanju stražara prema zatvorenicima u Ljubuškom 1993. i 1994. godine.

7 Juli 2016

Glas stražara utjerivao strah

Na suđenju za zločine počinjene u Ljubuškom, svjedok Tužilaštva BiH naveo je da je Stojan Odak bio jedan od stražara koji su maltretirali i tukli zatočenike u zatvorskim ćelijama.

30 Juni 2016

Muke stolačkih Bošnjaka

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužiteljstva BiH, trojica stolačkih Bošnjaka, govorili su o hapšenju i nehumanim uslovima u zatvoru u kojem su bili zatočeni.
28 April 2016

Bajram i premlaćivanja u Ljubuškom

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o maltretiranju i neuslovnim prostorijama u kojima su bili zatočeni.

14 April 2016

Zatvorenik bio meta za vježbu gađanja

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o maltretiranju i neuslovnim prostorijama u kojima su bili zatočeni.

7 April 2016

Šišao zatvorenike i čuvare

Dva svjedoka Državnog tužilaštva svjedočili su o maltretiranju zatvorenika i uslovima u Vojno-istražnom zatvoru (VIZ) u Ljubuškom.

31 Mart 2016

Lajanje na stražare

Na suđenju za zločine počinjene u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH prepoznali su Stojana Odaka kao jednog od stražara koji su ih maltretirali i tukli u zatvorskim ćelijama.

17 Mart 2016

Natjerani na oralni seks

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o hapšenju, premlaćivanju i seksualnom zlostavljanju u zatvoru u ovom gradu.

18 Februar 2016

Mlaćenje stolačkih “kapitalaca”

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedok Tužilaštva BiH govorio je o hapšenju i premlaćivanju u zatvoru u ovom gradu.

4 Februar 2016

Jastrebovi u zatvoru

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za zločine počinjene u Ljubuškom, označio je Stojana Odaka kao jednog od “jastrebova” koji su zatočenike maltretirali i tukli kad god je za to bilo prilike.

28 Januar 2016

Pozdrav zastavi Herceg-Bosne

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH prepoznao je Ivana Kraljevića kao osobu koja ga je izvukla iz autobusa, udarila i odvela u pritvor u Čapljinu.

21 Januar 2016

Grijali se tijelima

Na suđenju za zločin počinjen u Ljubuškom, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o neuslovnim prostorijama u kojim su bili zatvoreni i fizičkom maltretiranju.

14 Januar 2016

Morali izbacivati mrak iz ćelije

Svjedok Tužilaštva BiH je ispričao da je Ivan Kraljević zvani Ivica jedne prilike bio prisutan prilikom njegovog ispitivanja i premlaćivanja u prostoriji zatvora u Ljubuškom, ali da u tome nije učestvovao.

17 Decembar 2015

Pacovi hodali po zlostavljanim zatočenicima

Svjedok Državnog tužilaštva Idriz Habibija opisao je kako je 1993. godine udaran i mučen u zatvoru u Ljubuškom.