Jezik / Language:
 
Lica: Baričanin Saša
13 April 2012

Vlahović: Pričao da je ubio Manuelu

U nastavku suđenja za zločine počinjene 1992. na Grbavici, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako ga je optuženi Veselin Vlahović zvani Batko upoznao s djevojkom koju je predstavio kao svoju suprugu, da bi mu nakon deset dana rekao da ju je ubio na Zlatištu.
29 Mart 2012

Baričanin: Iznesene žalbe na presudu

Iznoseći žalbe na prvostepenu presudu kojom je Saša Baričanin osuđen na 18 godina zatvora, Tužilaštvo BiH je zatražilo od Apelacionog vijeća Suda BiH da optuženom izrekne dugotrajnu kaznu zatvora, dok je Odbrana tražila da se prvostepena presuda ukine.
17 August 2011

Baričanin: Branilac dobio ukor

Na suđenju za zločine u sarajevskom naselju Grbavica, Duško Tomić, novi branilac optuženog Saše Baričanina, odbio je ispitati vještaka Tužilaštva BiH jer nije izvršio uvid u “cijeli spis” prilikom sačinjavanja nalaza i mišljenja u vezi sa zaštićenom svjedokinjom Optužbe.
30 Juni 2011

Baričanin: Traumatsko iskustvo

Na suđenju za zločine počinjene na području sarajevskih naselja Grbavica i Vrace, vještak neuropsihijatrije je rekao da je zaštićena svjedokinja S2 preživjela teško traumatsko iskustvo nakon što ju je silovao optuženi Saša Baričanin.
25 Februar 2011

Baričanin: Pritvor ili mjere zabrane

Tužilaštvo BiH je zatražilo produženje pritvora za Sašu Baričanina, optuženog za zločine na Grbavici (Sarajevo), dok njegova Odbrana predlaže da se pusti uz mjera zabrane. Sud BiH će naknadno donijeti odluku.
21 Februar 2011

Podignute optužnice za zločine na Grbavici

Državno tužilaštvo poslalo je Sudu BiH na potvrđivanje optužnice protiv Veselina Vlahovića i Saše Baričanina, koji se terete za niz zločina počinjenih nad civilima na području Grbavice i Vraca.
9 Februar 2011

Uskoro optužnica protiv Veselina Vlahovića “Batka”

Skoro šest mjeseci nakon izručenja Veselina Vlahovića “Batka” iz Španije, Državno tužilaštvo najavljuje kako će optužnica protiv njega biti podignuta “u roku od mjesec dana”.