Jezik / Language:
 
Lica: Baričanin Saša
Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 153

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ostoja Stanišić i Marko Milošević, Mustafa Đelilović i ostali, Veselin Vlahović, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus poslušajte specijalistom sudske medicine intervju, Nerminom Sarajlićem.

Radio Justice nedeljni magazin

Epizoda 110

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Saša Baričanin, Mujčinović i Hrustić, Dražen Mikulić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o radu pravosudnih institucija Distrikta Brčko koje procesuiraju predmete za ratne zločine.

Radio Justice dnevni izvještaj: Saša Baričanin osuđen na 18 godina zatvora

Saša Baričanin osuđen na 18 godina zatvora

Sud BiH osudio je Sašu Baričanina na 18 godina zatvora za zločine u sarajevskom naselju Grbavica počinjene 1992. godine.

Radio Justice dnevni izvještaj: Baričanin: Batkova ekipa

Baričanin: Batkova ekipa

U nastavku suđenja Saši Baričaninu, svjedok Tužilaštva BiH kazao je da je u julu 1992. godine saznao da je “Batko” odveo članove porodice Balvanović iz njihove kuće u sarajevskom naselju Grbavica.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 83

U ovom izdanju poslušajte izvještaj sa suđenja u predmetima: Baričaninu, Gasal i ostali, te Darko Dolić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o odluci Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu.

Radio Justice dnevni izvještaj: Potvrđena optužnica protiv Saše Baričanina

Potvrđena optužnica protiv Saše Baričanina

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Saše Baričanina, kojom je optužen za zločin protiv čovječnosti počinjen u sarajevskom naselju Grbavica.