Jezik / Language:
 
Lica: Banjac Radmila
26 Februar 2015

Kuburić i Banjac osuđene na po četiri godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je na po četiri godine zatvora Boru Kuburić i Radmilu Banjac zbog mučenja zarobljene bolničarke Armije Republike BiH (ARBiH) sredinom ljeta 1992. godine.

24 Februar 2015

U četvrtak presuda za zločine u Bosanskoj Krupi

Kantonalni sud u Bihaću u četvrtak, 26. februara, izreći će presudu bivšim pripadnicama “Fronta žena” Vojske Republike Srpske (VRS) Bori Kuburić i Radmili Banjac za zločine počinjene na području Bosanske Krupe.

17 Februar 2015

Mučenje i ubistvo žene u Velikom Radiću

Na suđenju Bori Kuburić i Radmili Banjac, optuženim za zločine u Bosanskoj Krupi, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću izjavio je da je vidio optužene kako udaraju i maltretiraju jednu zarobljenu pripadnicu Armije BiH (ABiH), koja je kasnije ubijena.

3 Februar 2015

Priče o zarobljavanju žene

Dvojica svjedoka Kantonalnog tužilaštva u Bihaću kazala su da su čuli da je 1992. godine došlo do zarobljavanja i ubistva jedne ženske osobe na području Radića (općina Bosanska Krupa), ali da to nisu lično vidjeli.

22 Januar 2015

Optužena kaže da je iz revolta sjekla uho

Prvi svjedoci Optužbe na suđenju Bori Kuburić i Radmili Banjac ispričali su pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako je u izviđačkoj akciji ranjena bolničarka, koja je kasnije, prema optužnici, zarobljena, maltretirana i ubijena.

2 Decembar 2014

Kuburić i Banjac nisu priznale krivicu

Iako su obavile pregovore s Kantonalnim tužilaštvom u Bihaću, optužene za zločine na području Bosanske Krupe Bora Kuburić i Radmila Banjac nisu potpisale sporazum o priznanju krivnje.

7 Novembar 2014

Optužene počinju pregovore o priznanju krivnje

Na statusnoj konferenciji pred Kantonalnim sudom u Bihaću Odbrane Bore Kuburić i Radmile Banjac, optuženih za zločine počinjene 1992. u Bosanskoj Krupi, najavile su da će početi pregovore o priznanju krivnje.

3 April 2014

Potvrđena optužnica za zločin u Bosanskoj Krupi

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Bore Kuburić i Radmile Banjac, bivših pripadnica Vojske Republike Srpske (VRS), za ratni zločin počinjen u ljeto 1992. godine u mjestu Radić, u blizini Bosanske Krupe.