Jezik / Language:
 
Lica: Balaban Nenad
24 April 2012

Vranješ i ostali: Veća kazna ili oslobađajuća presuda

Iznoseći žalbe na prvostepenu presudu kojom su Ljubiša Vranješ i Mladen Milić osuđeni na po deset godina zatvora za zločin u Kotor-Varoši, Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da optuženima izrekne veću kaznu, dok je Odbrana zatražila oslobađajuću presudu.
11 April 2011

Lokalno pravosuđe – Todorović: Uvođenje materijalnih dokaza

Uvođenjem materijalnih dokaza Tužilaštva u Banjoj Luci nastavljeno je suđenje Milanu Todoroviću, optuženom za ratni zločin počinjen u Čelincu.
14 Januar 2011

Lokalno pravosuđe – Lipovac: Potvrđena presuda

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske (RS) potvrdilo je presudu izrečenu Saši Lipovcu kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u avgustu 1993. nad Bošnjacima iz sela Liskovac kod Gradiške.
14 Januar 2011

Gajić: Tužilaštvo BiH zatražilo produženje pritvora

Tužilaštvo BiH zatražilo je da Sud BiH produži pritvor Pavlu Gajiću, optuženom za zločin nad ratnim zarobljenicima počinjen na području Bihaća, čemu se Odbrana usprotivila.

30 Decembar 2010

Određen pritvor Pavlu Gajiću

Na zahtjev Državnog tužilaštva, Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor Pavlu Gajiću, nekadašnjem pripadniku Vojske Republike Srpske koji je osumnjičen za zločine na području Bihaća.
22 Februar 2010

Dragan Đokić traži smanjenje kazne

Odbrana je zatražila da Sud BiH Draganu Đokiću smanji kaznu od 12 godina zatvora, na koju je osuđen u Hrvatskoj zbog zločina protiv civilnog stanovništva.