Jezik / Language:
 
Lica: Arnautović Edina
12 Septembar 2013

Pomoć svjedocima u Bihaću

Svjedoci u postupcima pred pravosudnim institucijama u Bihaću ubuduće će dobijati stručnu podršku, istaknuto je na ceremoniji zvaničnog početka rada Odjela za podršku svjedocima pri Sudu i Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona (USK).

22 Februar 2013

Lokalno pravosuđe – Bihać: Institucionalna podrška svjedocima

Nevladina organizacija “Medica” iz Zenice uspostavila je u Bihaću mrežu koja će prije, za vrijeme i poslije svjedočenja pružati podršku svjedocima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih djela.
12 Decembar 2012

Lokalno pravosuđe – Bihać: Otvaranje odjela za podršku svjedocima

Memorandum o razumijevanju za uspostavljanje odjela za podršku svjedocima pri pravosudnim institucijama u Unsko-sanskom kantonu (USK) potpisan je danas u Bihaću.
7 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Bihać: Završeno devet predmeta ratnih zločina

Kantonalni sud u Bihaću prošle godine je završio devet predmeta ratnih zločina, što ga svrstava među najučinkovitije sudove u BiH, zaključeno je na konferenciji za novinare održanoj u Bihaću.
28 April 2011

Lokalno pravosuđe – Ristić i Dević: Ukupno 32 godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću proglasio je krivima Lazara Ristića i Predraga Devića za zločin počinjen u Sanskom Mostu i osudio ih na ukupno 32 godine zatvora.
28 Mart 2011

Neravnopravnost strana u postupku

Branioci optuženih za ratne zločine pred lokalnim sudovima kažu da nemaju jednake kapacitete kao tužilaštva, te da po godinu dana čekaju kako bi naplatili troškove svog rada.