Jezik / Language:
 
Lica: Ahmetašević Senad
4 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Potvrđena prvostepena presuda

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Bihaću kojom je Senad Ahmetašević osuđen na osam godina zatvora zbog zločina počinjenih u Velikoj Kladuši.
13 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Iznesene žalbe na prvostepenu presudu

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH, Optužba je tražila da se izrekne strožija kazna Senadu Ahmetaševiću, koji je osuđen na osam godina zatvora za zločine u Velikoj Kladuši, dok je Odbrana predložila da se prvostepena presuda ukine.
20 Maj 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Presuda 24. maja

Nakon što je Kantonalni sud u Bihaću saslušao završne riječi Tužilaštva i Odbrane optuženog Senada Ahmetaševića, koji se tereti za ubistvo ratnog zarobljenika u Velikoj Kladuši, izricanje presude zakazano je za utorak, 24. maja ove godine.
11 Mart 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Bez saznanja o ubistvu

Pred Kantonalnim sudom u Bihaću svjedoci Odbrane Senada Ahmetaševića su kazali da u novembru 1993. godine nisu čuli za ubistvo Hasana Šarića, koje se optuženom stavlja na teret.
17 Februar 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Agresivni vojnik

Na suđenju Senadu Ahmetaševiću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Tužilaštva je kazao  da je optuženi u novembru 1993. godine ubio ratnog zarobljenika.
11 Januar 2011

Lokalno pravosuđe – Ahmetašević: Produžen pritvor za dva mjeseca

Kantonalni sud u Bihaću produžio je pritvor Senadu Ahmetaševiću, optuženom za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, za još dva mjeseca.