Jezik / Language:
 
Lica: Adamović Marko
Radio Justice dnevni izvještaj: Smanjene kazne zatvora Adamoviću i Lukiću

Smanjene kazne zatvora Adamoviću i Lukiću

Trećestepeno vijeće Suda BiH smanjilo je za po dvije godine zatvora kaznu Marku Adamoviću i Bošku Lukiću za zločine počinjene u ljeto 1992. na području Ključa.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 205

Tužilaštvo traži dugotrajni zatvor

 U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Marko Adamović i Boško Lukić, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo dio intervjua sa Milutinom Mišićem,  članom Kolegija Instituta za nestale osobe u BiH, koji izražava nadu da će avio i satelitski snimci, koji su zatraženi od zapadnih zemalja, pomoći da se ostvari pomak u traganju za nestalim.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 155

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Adamović i Lukić, Mlađenović i Živković, Željko Jukić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o dokaznom postupku odbrane Radovana Karadžića na suđenju u Hagu.

Radio Justice dnevni izvještaj: Vinko Kondić još uvijek nespreman za suđenje

Vinko Kondić još uvijek nespreman za suđenje

Na statusnoj konferenciji pred Državnim sudom, vještakinja sudske medicine je rekla da optuženi Vinko Kondić zbog zdravstvenog stanja i dalje nije sposoban da prisustvuje suđenju.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 89

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miroslav Anić, Kondić i ostali, te Gasal i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa glavnim tužiocem Haškog tribunala, Serge Brammertzom.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 87

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Gasali ostali, Kondić i ostali, te Eso Macić. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o odobravanju sredstava za isplaćivanje odbrane Vojislava Šešelja.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 86

U ovom izdanju poslušajte izvještaje o početku suđenja Božidaru Kuvelji optuženom za genocid u Srebrenici, završnim riječima optužbe u postupku protiv Marka Adamovića i Boška Lukića, optuženima za ratni zločin u Ključu, te izvještaj sa suđenja Veliboru Bogdanoviću za ratni zločin u Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o neoptuživanju osoba koje su obavljale rukovodeće pozicije u vojnim ili civilnim vlastima tokom rata.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 66

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Duško Jević i ostali, Mensur Memić i ostali, kao i Marko Adamović, i Boško Lukić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o humanim djelima iz ratnog perioda.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 65

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Babić i ostali, Kondić Vinko i ostali, kao i iznošenje žalbi u slučaju Branimir Glavaš. U rubrici Fokus poslušajte priču o procesuiranju ratnih zločina u Tuzli.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 63

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Mensur Memić i ostali, Veselin Vlahović, te Kondić Vinko i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo priču o nerazjašnjenim ulogama najviših funkiconera u Doboju.

Radio Justice dnevni izvještaj: Adamović i Lukić: Mirnodopski život u Ključu

Adamović i Lukić: Mirnodopski život u Ključu

Na suđenju za zločine počinjene na području Ključa, svjedok Odbrane drugooptuženog Marka Adamovića rekao je da je Ključki bataljon tokom 1992. godine djelovao kao u miru.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 60

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Dronjak i ostali, Milko Mučibabić i ostali, te Marko Adamović i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo završne riječi pred izricanje presude u predmetu Gojko Kličković i ostali.

Radio Justice dnevni izvještaj: Adamović i Lukić: Djelovanje samo na papiru

Adamović i Lukić: Djelovanje samo na papiru

Svjedok Odbrane na suđenju za zločine počinjene na području općine Ključ, kazao je kako Boško Lukić i Štab Teritorijalne odbrane u tom gradu nisu imali “bilo kakav autoritet”.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 54

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Miodrag Marković, Vinko Kondić i ostalima, i Ljubo Tomić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o manipulaciji mjestima sjećanja na ratna stradanja.