Jezik / Language:
 

Grad: Zecovi

2 Septembar 2016

Milunić i drugi: Odveli joj šest sinova

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako je u ljeto 1992. godine u selu Zecovi vidio tijela ubijenih na livadi u blizini škole.

26 August 2016

Milunić i ostali: Tijela žena i djece na Gradini

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedok Državnog tužilaštva je rekao kako je vidio tijela ubijenih žena i djece u Gradini, zaseoku kod Zecova.

15 Juli 2016

Milunić i ostali: Na Gradini mu ubijeni najbliži

Svjedok Državnog tužilaštva je ispričao kako su mu u zaseoku Gradina (općina Prijedor) stradali majka, supruga, dvoipogodišnji sin te drugi članovi porodice i komšije.

1 Juli 2016

Učešće u akciji u Zecovima

Dva svjedoka Državnog tužilaštva su ispričala da su učestvovali u akciji u selu Zecovi (općina Prijedor) i da tom prilikom lično nisu naišli na oružani otpor niti pronašli naoružanje.

10 Juni 2016

Vidjela ubijanje komšija

Svjedokinja Državnog tužilaštva je ispričala kako je vidjela ubistvo mještana sela Zecovi (općina Prijedor) tokom akcije “čišćenja” u julu 1992. godine.

3 Juni 2016

Dijete ubijeno na biciklu

Zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je u julu 1992. godine vidio mrtva tijela u selu Zecovi (općina Prijedor), te kako je neke od njih i sahranio.

1 Juni 2016

Optuženim za zločine u Zecovima ukinut pritvor

Državni sud ukinuo je pritvor dvanaestorici od četrnaest optuženih za zločine počinjene u selu Zecovi (općina Prijedor), te im odredio mjere zabrane.

20 Maj 2016

Preko vode do smrti

Zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva govorio je o saznanjima o očevom ubistvu prilikom akcije “čišćenja” u selu Zecovi (općina Prijedor) u julu 1992. godine.

13 Maj 2016

Odvođenje porodice i komšija u Zecovima

Zaštićena svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako su joj u julu 1992. godine odvedeni muža i sin te komšije u selu Zecovi (općina Prijedor). Posmrtne ostatke muža pronašla je nakon rata u grobnici Tomašica.

6 Maj 2016

Duško Zorić odbio da pristupi na suđenje

Suđenje četrnaestorici optuženih za zločine počinjene na području Prijedora je odgođeno jer je optuženi Duško Zorić odbio pristupiti na današnje ročište pred Sudom BiH.

22 April 2016

“Sve sam izgubila”

Svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je kako je za vrijeme “čišćenja” sela Zecovi (općina Prijedor) u julu 1992. godine vidjela odvođenje grupe muškaraca, među kojima su bili njen muž i djever.

15 April 2016

Zapucali na njih dok su kosili livadu

Zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva je ispričao da su mu nakon “akcije čišćenja” sela Zecovi (općina Prijedor) u julu 1992. godine ubijeni brat i komšije, te da je vidio paljenje i pljačkanje kuća.

8 April 2016

Smijeh muškaraca i plač žena

U nastavku suđenja za zločine počinjene u selu Zecovi (općina Prijedor), zaštićena svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je vojska sredinom jula 1992. odvela njenog oca iz kuće i da ga nakon toga više nikad nije vidjela.

1 April 2016

Dobre komšije i ljudi

Na suđenju za zločine počinjene u selu Zecovi kod Prijedora, svjedok Državnog tužilaštva je u unakrsnom ispitivanju rekao da neke od optuženih poznaje kao dobre ljude i komšije.
25 Mart 2016

“Žešći momak” Duško Zorić pucao u civile

Zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva izjavio je da je prilikom akcije u selu Zecovi (općina Prijedor) vidio optuženog Duška Zorića kako puca u civile.