Jezik / Language:
 

Grad: Ugljevik

4 Juli 2016

Gospodari života u Lokanju

Na suđenju za zločine na području Zvornika, svjedok Tužilaštva BiH ponovio je kako je vidio neke od optuženih da strijeljaju grupu zarobljenih Bošnjaka kraj sela Lokanj.
27 Juni 2016

Pucanje u zarobljenike kraj jame

Na suđenju za zločine na području Zvornika, svjedok Tužilaštva BiH rekao je da je vidio optuženog Vukašina Draškovića kako puca u grupu zarobljenih Bošnjaka kraj sela Lokanj.
6 Juni 2016

Masakr u Lokanju

Na suđenju za zločine počinjene na području Zvornika, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o zarobljavanju i ubistvima Bošnjaka u selu Lokanj.
8 Februar 2016

Cijelo selo pričalo o ubicama

Na suđenju za zločine počinjene na području Zvornika, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako su svi u selu Lokanj znali za pobijene Bošnjake iz Teočaka koji su zarobljeni tokom borbi.

12 Februar 2015

Zatraženo produženje pritvora optuženima za zločin u Zvorniku

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora devetorici optuženih za učešće u masakru počinjenom u zvorničkom selu Lokanj, čemu su se Odbrane usprotivile te zatražile od Suda da optuženima odredi mjere zabrane.

7 Novembar 2014

Potvrđena presuda Velimiru Popoviću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda iz Bijeljine po kojoj je Velimir Popović zvani Vela osuđen na pet godina zatvora za zločine počinjene u Ugljeviku.

11 April 2014

Popoviću pet godina zatvora

Okružni sud u Bijeljini osudio je Velimira Popovića zvanog Vela na pet godina zatvora zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja ratnih zarobljenika 1992. u logorima Stari i Novi Ugljevik.

28 Mart 2014

Presuda za ugljevičke logore 11. aprila

Okružni sud u Bijeljini će 11. aprila izreći presudu optuženima za zločine počinjene u ugljevičkim logorima.

7 Mart 2014

Svjedok sa PTSP-om

Na suđenju pred Okružnim sudom u Bijeljini za zločine počinjene u ugljevičkim logorima, vještakinja medicinske struke je kazala da Stjepan Mrkić ne može biti pozvan da svjedoči s obzirom da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).

29 Januar 2014

Bez dodira sa zarobljenicima

Svjedok Odbrane Rado Stevanović izjavio je na suđenju za zločine počinjene u Ugljeviku da optuženi Oliver Rodić ni jednog momenta nije bio u dodiru sa zarobljenicima koji su na Majevici bili raspoređeni po radnom zadatku.

28 Januar 2014

Premlaćivanje na ulazu u Batković

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Bijeljini, svjedok Optužbe je ispričao da je tokom boravka u logoru Batković 1992. godine jednom bio pretučen.

2 Decembar 2013

Optuženi nije bio u školi

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Ugljeviku, svjedok Odbrane Tomislav Tomić je rekao da optuženi Velimir Popović nije obezbjeđivao ugljevičku osnovnu školu u kojoj su se nalazili zarobljenici, niti je komunicirao s njima.

20 Septembar 2013

Optuženi pomogao svjedoku

Na suđenju za zločin počinjen u Ugljeviku, svjedok Muhamed Husejdić je ustvrdio da mu je optuženi Ostoja Minić pomogao da pobjegne iz škole u kojoj je bio zarobljen i vrati se svojoj kući u Teočak.