Jezik / Language:
 

Grad: Stupni Do

11 Februar 2016

Ponovo počelo suđenje Erminu Čurtiću

Suđenje Erminu Čurtiću za zločine počinjene 1993. na području Vareša ponovo je počelo pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

20 Januar 2014

Ilijašević ide u zatvor nakon žalbe

Županijski sud u Zadru je prihvatio presudu kojom je odbjegli Dominik Ilijašević zvani Como osuđen na 15 godina zbog ratnog zločina i ubistva.

7 Novembar 2013

Čurtiću pet i po godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Ermina Čurtića na pet i po godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim civilima na području Vareša počinjenih u oktobru 1993. godine.

4 Novembar 2013

Presuda Erminu Čurtiću u četvrtak

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je da nakon obnovljenog suđenja Ermin Čurtić bude osuđen za zločin počinjen na području opštine Vareš. Odbrana je zatražila oslobađajuću presudu.

9 Oktobar 2013

Spreman zahtjev za izvršenje presude

Općinski sud Kiseljak pripremio je zahtjev za priznavanje i izvršenje sudske presude za osuđenog Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji je krajem septembra pobjegao u Hrvatsku, čiji je državljanin.

8 Oktobar 2013

Tužilaštvo uređuje optužnicu protiv Čurtića

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, optuženom za zločin počinjen na području općine Vareš, Odbrana je odustala od saslušanja svjedoka koje je ranije predložila jer nije uspjela da ih pronađe.

7 Oktobar 2013

Za Comu još nije traženo izvršenje presude

U slučaju odbjeglog Dominika Ilijaševića zvanog Como, osuđenog na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina i ubistva, sporazum o izvršenju sudskih presuda između BiH i Hrvatske još nije primijenjen.

22 Juli 2013

Optuženi bio daleko od Stupnog Dola

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, optuženom za zločin počinjen na području općine Vareš, svjedok Anton Safner je rekao kako je na dan napada na selo Stupni Do optuženog vidio na brdu Perun.

4 Juni 2013

Odgođeno suđenje Erminu Čurtiću

Nastavak suđenja za zločin počinjen u Varešu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu odgođen je zbog nedolaska optuženog Ermina Čurtića.

15 April 2013

Odgođeno suđenje Erminu Čurtiću

Suđenje Erminu Čurtiću, optuženom za zločin na području općine Vareš, odgođeno je zbog nedolaska četiri svjedoka Odbrane.

19 Mart 2013

Nije vidio optuženog u napadu

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.

22 Februar 2013

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Napad na Stupni Do

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću, svjedok Odbrane se prisjetio napada na selo Stupni Do te rekao da nije siguran da je optuženi jedinicu “Maturice” Hrvatskog vijeća obrane (HVO) vodio na položaj.
12 Decembar 2012

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Počelo obnovljeno suđenje

Obnovljeno suđenje Erminu Čurtiću, optuženom za zločin nad civilnim stanovništvom počinjen u selu Stupni Do (općina Vareš), počelo je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu konstatacijom da je pročitana optužnica.
28 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Izricanje presude 31. oktobra

Nakon iznošenja završnih riječi Optužbe i Odbrane na suđenju za zločin počinjen u selu Stupni Do (općina Vareš), Kantonalni sud u Sarajevu izreći će presudu Erminu Čurtiću 31. oktobra ove godine.
25 Maj 2011

Anić: Presuda 31. maja

Državni sud prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Miroslav Anić potpisao s Tužilaštvom BiH, te zakazao izricanje presude za utorak, 31. maj.