Jezik / Language:
 

Grad: Srebrenik

5 April 2012

Mujčinović i Hrustić: Nerazdvojni na liniji

Svjedoci Odbrane kazali su pred Sudom BiH da nisu vidjeli niti čuli da je optuženi Zurahid Mujčinović u ljeto 1992. odlazio u pritvor u Rapatnicu, gdje su, prema optužnici, zlostavljani zarobljenici srpske nacionalnosti.
30 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Tuzla: Zatraženo privođenje optuženog

Nakon što optuženi Nedžad Orić nije pristupio na suđenje, predsjedavajuća Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Tuzli naložila je da ga na naredno suđenje privede Sudska policija.
1 Februar 2012

Mujčinović i Hrustić: Završeno izvođenje dokaza Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH je ulaganjem materijalnih dokaza završilo dokazni postupak na suđenju Zurahidu Mujčinoviću i Sulejmanu Hrustiću, optuženima za zločin na području Srebrenika.
30 Januar 2012

Lokalno pravosuđe – Salihović i ostali: Otkazan nastavak suđenja

Zbog bolesti optuženog Nedžada Orića, Kantonalni sud u Tuzli je nastavak suđenja za ratni zločin počinjen u Srebreniku otkazao do 27. februara.
11 Januar 2012

Mujčinović i Hrustić: Nedolazak ključnog svjedoka

Nastavak suđenja za zločin počinjen u općini Srebrenik odgođen je nakon što jedan od pozvanih svjedoka Tužilaštva BiH nije pristupio na ročište.
9 Decembar 2011

Sljedeće sedmice: Početak suđenja za zločine u Čapljini i Stocu

Pred Državnim sudom naredne sedmice počet će suđenje dvojici bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) koji su optuženi za zločine protiv civilnog stanovništva u Čapljini i Stocu.
5 Oktobar 2011

Mujčinović i Hrustić: Početak suđenja 9. novembra

Suđenje Zurahidu Mujčinoviću i Sulejmanu Hrustiću za zločin počinjen u Srebreniku počeće 9. novembra, rečeno je na statusnoj konferenciji pred Sudom BiH.
29 Juni 2011

Mujčinović i Hrustić negirali krivicu

Pred Državnim sudom, dvojica bivših pripadnika Armije BiH (ABiH) negirali su krivicu za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom općine Srebrenik.
17 Maj 2011

Potvrđena optužnica za zločine u Srebreniku

Sud BiH je potvrdio optužnicu kojom se Zurahid Mujčinović i Sulejman Hrustić, nekadašnji pripadnici Armije BiH (ABiH), terete za zločine nad civilnim stanovništvom općine Srebrenik.