Jezik / Language:
 

Grad: Srebrenik

1 Septembar 2015

Kroz Rapatnicu prošlo oko 50 osoba

Na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva izjavio je da je kroz vojnički pritvor u Rapatnici prošlo između 40 i 50 osoba.

25 August 2015

Struktura Teritorijalne odbrane u Srebreniku

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva BiH govorio je o strukturi Teritorijalne odbrane (TO) i Vojne policije 1992. godine.
7 Juli 2015

Struktura Vojne policije

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva je govorio o strukturi Teritorijalne odbrane (TO) i Vojne policije, te pritvorskim objektima u Rapatnici i Luci.

30 Juni 2015

Ponoćno ispitivanje

Svjedok Tužilaštva na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika prisjetio se kako je medicinska sestra ukazivala pomoć jednom od zatočenika u Rapatnici.

9 Juni 2015

Prijetnje nakon razgovora sa SIPA-om

Svjedok Ismet Imširović izjavio je na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika da je 2011. nabrojao imena ljudi koji su došli u Rapatnicu u noći kad su maltretirani zatočenici i da je nakon toga dobijao “strašne prijetnje”.
26 Maj 2015

Primjena sile pri ispitivanju

Na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je u Rapatnici primijenjivana sila prilikom ispitivanja zarobljenika.
19 Maj 2015

Nemila dešavanja

Na suđenju za zločin počinjen na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao da je od stražara saznao za “nemila dešavanja” u vezi sa Lazarom Stanišićem u Domu u Rapatnici.

12 Maj 2015

Mučenje pod maskama

Svjedok Tužilaštva BiH ispričao je na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika kako je tučen i mučen u domu u Rapatnici u ljeto 1992. godine.

21 April 2015

Veliki strah u Rapatnici

Na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku, svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se straha i udaraca koje je u junu 1992. godine dobio u prostorijama igrališta u Rapatnici.
8 April 2015

Osuđeni za premlaćivanje srpskog civila

Pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Federacije BiH, Nedžad Orić, Hamed Salihović i Azem Ahmić osuđeni su na po godinu i osam mjeseci zatvora zbog zločina u Srebreniku počinjenog u julu 1995. godine.

7 April 2015

Zastrašivani izvođenjem na strijeljanje

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Srebreniku, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je izvođen na strijeljanje dok je u junu 1992. godine bio zatočen u Rapatnici.
31 Mart 2015

Jauci za čitav život

Svjedok Tužilaštva na suđenju za zločin počinjen na području Srebrenika ispričao je kako su u junu 1992. zatočenici bili premlaćivani u Rapatnici.

10 Mart 2015

Gajbica s noževima i palicama

Na suđenju za zločine u Srebreniku, svjedok Tužilaštva BiH Blažan Todić ispričao je kako je 1992. godine premlaćivan u Rapatnici.
3 Mart 2015

Proceduralni propusti

Suđenje trojici optuženih za zločin počinjen u Srebreniku odgođeno je zbog proceduralnih propusta.

17 Februar 2015

Prženje lemilicom

Na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku, svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako su mu braća pričala da su u Rapatnici prženi lemilicom.