Jezik / Language:
 

Grad: Srebrenik

6 Septembar 2016

Ibračević i drugi: Zatražena oslobađajuća presuda

Iznoseći završnu riječ, Odbrana Faruka Smajlovića zatražila je oslobađajuću presudu ističući da Tužilaštvo BiH nije dokazalo niti jednu tačku optužnice koja ga tereti za zločine počinjene u Srebreniku 1992. godine.


30 August 2016

Ibračević i drugi: Nema dokaza o odgovornosti optuženog

Odbrana Ekrema Ibračevića zatražila je oslobađajuću presudu jer smatra da Tužilaštvo BiH nije dokazalo navode ni po jednoj tački optužnice koja ga tereti za zločine u Srebreniku 1992. godine.

19 Juli 2016

Ibračević i drugi: Svjedoci potvrdili naoružavanje u Brezju

Odbrana Ekrema Ibračevića, optuženog za zločine na području Srebrenika, istakla je u završnoj riječi svjedočenja o naoružavanju srpskog stanovništva u selu Brezje.

28 Juni 2016

Zatražena kazna za Ibračevića, Smajlovića i Ćovića

Tužilaštvo BiH zatražilo je da Ekrem Ibračević, Faruk Smajlović i Sejdalija Ćović budu kažnjeni zbog zločina na području Srebrenika u ljeto 1992. godine.
7 Juni 2016

Vojna bezbjednost i nezakonita hapšenja

U nastavku iznošenja završne riječi, Tužilaštvo BiH je ocijenilo da je dokazalo kako su nakon početka oružanog sukoba počela hapšenja i nezakonita zatvaranja srpskog stanovništva u dva objekta na području Srebrenika.

10 Maj 2016

Tužilaštvo BiH: Dokazana krivica za zločin u Srebreniku

Tužilaštvo BiH smatra da je van svake razumne sumnje dokazano da su Ekrem Ibračević, Faruk Smajlović i Sejdalija Ćović počinili zločine na području Srebrenika.

5 April 2016

Ratne presude kao dokazi Odbrana

Ulaganjem materijalnih dokaza Odbrana, završen je dokazni postupak na suđenju trojici optuženih za zločine u Srebreniku.
15 Mart 2016

Ćovića nisu viđali u pritvoru

Svjedoci Odbrane na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku izjavili su da optuženog Sejdaliju Ćovića nisu viđali u prostorijama Mjesne zajednice u Rapatnici, gdje su bila zatvarana lica srpske nacionalnosti.

16 Februar 2016

Civilna policija u Lukama

Na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku, svjedoci Odbrane izjavili su da je civilna policija bila zadužena za objekat u Lukama, gdje su pritvarani civili.

9 Februar 2016

Angažovan na punktovima

Prvi svjedoci Sjedalije Ćovića izjavili su da su 1992. godine viđali optuženog na punktovima na području Srebrenika, na kojima je obavljana kontrola lica i vozila.

2 Februar 2016

Zadaci vojne policije

Svjedoci Odbrane na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku govorili su o organizaciji vojne policije i zaduženjima koje je imala 1992. godine.

19 Januar 2016

Smajlović bez nadležnosti za pritvor

Svjedoci Odbrane na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenika izjavili su da optuženi Fikret Smajlović nije bio zadužen za pritvor u Rapatnici.

12 Januar 2016

Rapatnica – vojni pritvor

Na suđenju za zločin počinjen u Srebreniku, svjedok je rekao da je Rapatnica bila vojni pritvor, a da se u Štabu Teritorijalne odbrane (TO) o broju pritvorenika nije govorilo.

22 Decembar 2015

Muke u podrumu

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Srebreniku, Tužilaštvo BiH pročitalo je iskaz Lazara Stanišića, koji je opisao kako je mučen i zlostavljan tokom zatočeništva u Rapatnici 1992. godine.

15 Decembar 2015

Naoružavanje mještana Brezja

Na suđenju za zločine počinjene u Srebreniku, svjedoci Odbrane Ekrema Ibračevića ispričali su kako su mještani sela Brezje (opština Lopare) naoružavani u aprilu 1992. godine.