Jezik / Language:
 

Grad: Šekovići

17 Decembar 2015

Bez komunikacije sa branjenikom

Branilac Blagoje Vlačića, optuženog za zločine počinjene 1993. u Šekovićima, zatražio je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu da bude razriješen dužnosti.

26 Maj 2015

Zatražen pritvor Vlačiću zbog prijetnji

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje pritvora Blagoji Vlačiću, optuženom za zločine u Šekovićima počinjene 1993. godine, zbog prijetnji upućenih svjedoku, čemu se Odbrana usprotivila.
25 Maj 2015

Svjedok prijavio prijetnje

Suđenje Blagoju Vlačiću, optuženom za zločine počinjene 1993. godine u Šekovićima, odgođeno je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu zbog nedolaska svjedoka Optužbe, koji je prijavio da su mu upućene prijetnje.

23 April 2015

Odgođeno suđenje Vlačiću

Suđenje Blagoju Vlačiću, optuženom za zločine počinjene u Šekovićima 1993. godine, odgođeno je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu zbog smrtnog slučaja u porodici člana Sudskog vijeća.

10 Februar 2015

Suđenje Vlačiću počinje u martu

Okružni sud u Istočnom Sarajevu zakazao je početak suđenja Blagoju Vlačiću za zločine počinjene u Šekovićima za utorak, 3. mart.
11 Septembar 2014

Prepostavka da je optuženi u šumi iznad Šekovića

Tužilaštvo BiH je zatražilo pritvor i raspisivanje potjernice za Miloša Zekića, optuženog za zločine počinjene na području Šekovića, jer ponovo nije pristupio na ročište.

9 Septembar 2014

Blagoje Vlačić negirao krivicu

Blagoje Vlačić je pred Sudom BiH negirao krivicu za zločine nad Bošnjacima počinjene u Šekovićima 1993. godine.

1 Septembar 2014

Nestanak ili bjekstvo optuženog Zekića

Ročište na kojem je trebao biti razmatran prijedlog pritvora za Miloša Zekića, optuženog za zločine počinjene u Šekovićima, nije održano, jer se optuženi nije pojavio u sudnici.

1 August 2014

Vlačiću ukinut pritvor

Sud BiH je ukinuo pritvor Blagoju Vlačiću, optuženom za zločin počinjen u Šekovićima, te mu odredio mjere zabrane.

30 Juli 2014

Potvrđena optužnica protiv Blagoja Vlačića

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Blagoja Vlačića za zločine nad Bošnjacima počinjene na području Šekovića u maju 1993. godine.

17 Juli 2014

Vlačić optužen za smrtonosne batine

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Blagoja Vlačića za zločine nad Bošnjacima počinjene na području Šekovića u maju 1993. godine.

2 Juli 2014

Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora Vlačiću

Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH da Blagoju Vlačiću, osumnjičenom za zločin počinjen u Šekovićima kod Srebrenice, produži pritvor za još dva mjeseca.

6 Juni 2014

Vlačiću određen pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Blagoju Vlačiću, osumnjičenom da je 1993. godine počinio zločin u Šekovićima kod Srebrenice.

4 Juni 2014

Uhapšen Blagoje Vlačić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na području Zvornika Blagoja Vlačića, osumnjičenog za zločine počinjene nad Bošnjacima 1993. u Šekovićima.

29 August 2013

Sarić osumnjičen za genocid u Srebrenici

Državna agencija za istage i zaštitu (SIPA) uhapsila je Gorana Sarića zbog sumnje da je počinio genocid na području Srebrenice u julu 1995. godine.