Jezik / Language:
 

Grad: Sanski Most

2 Septembar 2016

Vrućinić: Živi zapaljeni

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedok Optužbe izjavio je da je tučen u jednoj od garaža firme Betonirka u Sanskom Mostu.

1 Septembar 2016

Mrđa i ostali: Sve najbolje o optuženom

Svjedok Odbrane kazao je na suđenju za zločine počinjene na području Sanskog Mosta da nije čuo da je optuženi Milorad Mrđa nekoga maltretirao.

22 August 2016

Radio Sana – od progona do pomirenja

Tokom ratnog perioda Radio Sanski Most korišten je kao glasilo politike progona i propagande, a danas radi na promociji suživota i tolerancije svih građana BiH.

5 August 2016

Sjećanje na stradanje logoraša kod jame Hrastova Glavica

Porodice ubijenih, kao i predstavnici udruženja logoraša, obilježili su stradanje 124 Prijedorčana na lokalitetu Hrastova Glavica koji su izvedeni iz logora Omarska.

15 Juli 2016

Vrućinić: Tučen u policijskoj prostoriji

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedok Optužbe ispričao je kako je tučen nakon zatvaranja u ćeliju policije u Sanskom Mostu 1992. godine.

14 Juli 2016

Mrđa i ostali: Optuženi tvrdi da svjedoci lažu

Na suđenju za zločin počinjen u Sanskom Mostu, optuženi Goran Mrđa negirao je da je učestvovao u maltretiranju, silovanju i drugim djelima koja mu se optužnicom Tužilaštva BiH stavljaju na teret.

8 Juli 2016

Vrućinić: Svjedok ronio ispod kiše metaka

Svjedok Državnog tužilaštva je ispričao kako je preživio ubistva na Vrhpoljskom mostu (općina Sanski Most), skočivši u rijeku i roneći do obale.

23 Juni 2016

Povratak kući sa Goranom Mrđom

Svjedok Odbrane Gorana Mrđe rekao je da se na dan ranjavanja Tahira Cerića u selu Fajtovci (općina Sanski Most) vraćao kući sa optuženim nakon smotre u tom selu.

21 Juni 2016

Bh. dokumente prodavali Šarićevoj grupi

Tokom istrage u međunarodnoj akciji “Kruna” utvrđeno je da su uhapšeni lična dokumenta bosanskohercegovačkih državljana prodavali i članovima kriminalne grupe Darka Šarića u Sloveniji i Hrvatskoj.

17 Juni 2016

Odvođenje nedužnih sa Vrhpoljskog mosta

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedok Optužbe prisjetio se kako je na Vrhpoljskom mostu izdvojena i odvedena grupa od 20 do 30 Bošnjaka, koji danas nisu živi.

10 Juni 2016

Smrt od premlaćivanja u “Kringsu”

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedok Optužbe ispričao je da su zatočenici u hali frabike “Krings” teško premlaćivani i da je jedan civil podlegao od batina u julu 1992. godine.

9 Juni 2016

Goran Mrđa poput oca

Svjedoci Odbrane Gorana Mrđe ispričali su da dok su bili na ratištu sa optuženim nisu vidjeli ili čuli da je maltretirao Bošnjake.
27 Maj 2016

Ubistva četiri Bošnjaka

Na suđenju Mirku Vrućiniću za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, svjedoci su govorili o saznanjima o ubistvu četiri Bošnjaka 1992. godine.

26 Maj 2016

Prvomajski praznici sa Goranom Mrđom

Četiri svjedoka Odbrane Gorana Mrđe izjavila su da su prvomajske praznike 1993. godine provelil u društvu optuženog u Sanskom Mostu.

19 Maj 2016

Goran Mrđa sposoban pratiti suđenje

Na suđenju četvorici optuženih za zločin počinjen na području Sanskog Mosta, neuropsihijatrica je rekla da je optuženi Goran Mrđa sposoban da učestvuje u sudskom postupku.