Jezik / Language:
 

Grad: Rogatica

7 Juni 2016

Zatražene oslobađajuće presude optuženima za zločine u Rogatici

U nastavku iznošenja završnih riječi, Odbrane su zatražile oslobađajuću presudu četvorici optuženih za zločine počinjene 1992. na području Rogatice.

12 Maj 2016

Optuženi Ikonić tvrdi da nije silovao

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice, prvooptuženi Milisav Ikonić je, svjedočeći u svoju korist, kazao da svjedokinju S-1 nije poznavao, niti je ikada silovao.

10 Maj 2016

Odbrane zatražile oslobađajuću presudu

Iznoseći završne riječi na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice, Odbrane optuženih Radomira Markovića i Mileta Kušića zatražile su oslobađajuće presude.
26 April 2016

Svjedočit će optuženi Šišić i Drakovac

Muhamed Šišić i Emir Drakovac, optuženi za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, svjedočit će u svoju korist, rečeno je na statusnoj konferenciji na kojoj su Odbrane iznijele plan izvođenja dokaza.

21 April 2016

Odvođenje muškaraca iz podruma

Saslušanjem dvije svjedokinje i ulaganjem seta materijalnih dokaza završen je dokazni postupak Tužilaštva na suđenju za zločine počinjene u Rogatici.

15 April 2016

Napuštanje Rogatice u panici i strahu

Na suđenju dvojici optuženih za zločine počinjene na području općine Rogatica, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da su početkom ratnih dešavanja 1992. godine pobjegli od svojih kuća zbog poziva da se predaju.

12 April 2016

Zatraženo kažnjavanje optuženih za zločine u Rogatici

Državno tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo od Sudskog vijeća da osmoricu optuženih za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice proglasi krivim.

5 April 2016

Tužilaštvo završilo izvođenje dokaza

Tužilaštvo BiH je na suđenju za zločine počinjene na području Foče i Rogatice uložilo oko 80 materijalnih dokaza, čime je završilo dokazni postupak.

29 Mart 2016

Ranijim iskazima svjedok skidao odgovornost sa sebe

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH kazao je da je u istrazi davao različite izjave kako bi “skidao odgovornost sa sebe”.

29 Mart 2016

Završen dokazni postupak za zločine u Rogatici

Ulaganjem materijalnih dokaza Odbrane šestooptuženog Pere Radovića, kao i preostalih materijalnih dokaza Tužilaštva BiH okončan je dokazni postupak osmorici optuženih za zločine počinjene na području Rogatice 1992. godine.

16 Mart 2016

Ponovni pokušaj vještačenja

Na suđenju pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu za zločin počinjen u Rogatici, naloženo je da se ponovno pokuša vještačenje oštećenog, koji je, prema optužnici, ranjen, a njegov otac ubijen.

15 Mart 2016

Ekshumacija tijela roditelja

Dodatna svjedokinja Državnog tužilaštva je potvrdila kako je bila prisutna prilikom ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka roditelja i još dva srodnika u selu Karačići (općina Rogatica).

10 Mart 2016

Odvedene iz Crkvenog doma i silovane

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici, svjedokinja Tužilaštva ispričala je da su ona i maloljetna S-3 silovane u junu 1992. godine u zgradi u blizini Crkvenog doma. Te noći, kako je navela, silovana je i N-1.

8 Mart 2016

Svjedok slabog sjećanja

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH kazao je kako nije vidio da je optuženi Muhamed Šišić pucao u gume autobusa u kojem su bili civili u Kukavicama, ali da pretpostavlja da jeste.

8 Mart 2016

Dodatni svjedok Tužilaštva BiH

Sudsko vijeće na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice odbilo je prijedlog Tužilaštva BiH da ponovo bude saslušan zaštićeni svjedok MR-1.