Jezik / Language:
 

Grad: Rogatica

6 Septembar 2016

Šišić i ostali: Neprohodan put u Kukavice

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici i Foči, optuženi Muhamed Šišić je negirao da je u augustu 1992. učestvovao u bilo kakvim aktivnostima u selu Kukavice.

1 Septembar 2016

Ikonić i ostali: Zabilješke po prijavama zaštićene svjedokinje

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici, svjedoci Odbrane su potvrdili da su sačinili službene zabilješke u vezi sa optuženim Milisavom Ikonićem.

30 August 2016

Marković i drugi: Oslobođeni krivice za zločin u Karačićima

Sud BiH oslobodio je osmoricu bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice u septembru 1992. godine.

29 August 2016

Analiza – Marković i ostali: Masakr u Karačićima

Nakon skoro godinu i po suđenja, Sud BiH će 30. augusta izreći presudu osmorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženih za ratni zločin u rogatičkom selu Karačići, u kojem je strijeljano i zapaljeno 20 ljudi.

26 August 2016

Ikonić i ostali: Sličnosti u familiji

U nastavku suđenja za zločine u Rogatici, svjedok Odbrane kazao je da optuženi Milisav Ikonić najviše liči na brata, kao i da su članovi šire familije prilično slični.

23 August 2016

Šišić i ostali: Niko nije mogao ići u Kukavice

Svjedoci Odbrane Muhameda Šišića i Emira Drakovca izjavili su da 27. augusta 1992. godine niko iz njihovih jedinica nije odlazio u selo Kukavice kada je napadnuta kolona civila.
18 August 2016

Podignuta optužnica za zločine u Rogatici

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Brane Planojevića, optuženog za zločine protiv civilnog stanovništva počinjen u Rogatici tokom 1993. i 1994. godine.


16 August 2016

Šišić i ostali: Negirao navode zaštićenog svjedoka

Svjedok Odbrane Muhameda Šišića i Emira Drakovca izjavio je da 27. avgusta 1992. godine nije bio na lokalitetu Brčigovo (općina Rogatica), kako je to naveo zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH u svom iskazu.

12 Juli 2016

Šišić i ostali: Nemoguć prolaz do Brčigova

Prvi svjedoci Odbrane na suđenju za zločine počinjene u Rogatici i Foči kazali su da u ljeto 1992. godine niko nije mogao sa lokaliteta Pokrivenika doći u selo Brčigovo, jer su između bili položaji srpske vojske.

4 Juli 2016

Presuda za zločine u Rogatici 30. avgusta

Sud BiH će 30. avgusta izreći presudu osmorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženim za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine na području Rogatice.

1 Juli 2016

Nastavak suđenja za zločine u Rogatici u septembru

Na statusnoj konferenciji dvojici optuženih za zločine počinjene na području opštine Rogatica, dogovoreno je da će u septembru biti nastavljeno iznošenje dokaza Tužilaštva BiH.

28 Juni 2016

Suđenje za zločine u Rogatici i Foči formalno počelo iznova

Suđenje četvorici optuženih za zločine počinjene na području Rogatice i Foče formalno je počelo iznova pred Sudom BiH.

17 Juni 2016

Sjećanje na ubijene Rogatičane

Posjetom masovnim grobnicama u jami Paklenik i deponiji Ivan polje obilježit će se 24. godišnjica stradanja nesrpskog stanovništva s područja Rogatice.

15 Juni 2016

Podignuta optužnica protiv Mladena Vasiljevića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mladena Vasiljevića za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine na području Rogatice i Višegrada.

9 Juni 2016

Na straži sa optuženim Ikonićem

Svjedok Odbrane Milisava Ikonića kazao je na suđenju za zločine u Rogatici da je s optuženim čuvao straže u aprilu i maju 1992. godine.