Jezik / Language:
 

Grad: Petkovci

23 Mart 2016

Završen dokazni postupak na suđenju za genocid u Srebrenici

Ulaganjem seta materijalnih dokaza Odbrane, završen je dokazni postupak na suđenju Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću za genocid počinjen u Srebrenici. Završna riječ Tužilaštva BiH najavljena je za 20. april.

16 Mart 2016

Alibi za optužene

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, dodatni svjedoci Odbrane izjavili su da su optuženi Ostoja Stanišić i Marko Milošević bili na isturenom komandnom mjestu i liniji za vrijeme napada u julu 1995. godine.

9 Mart 2016

Stanišić na isturenom komandnom mjestu

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, dodatni svjedoci Odbrane potvrdili su da Ostoja Stanišić nije bio u komandi u Petkovcima u julu 1995. godine.

10 Februar 2016

Mijenjanje iskaza

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je – suprotno navodima iz istrage – izjavio da je komanda Šestog bataljona bila u staroj školi u mjestu Petkovci.

27 Januar 2016

Optuženi ga udario u školi

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH prepoznao je Ostoju Stanišića kao osobu koja ga je, nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine, maltretirala dok je bio zatočen u osnovnoj školi u Petkovcima.

23 Decembar 2015

Svjedok optuženog Miloševića viđao na liniji

U nastavku suđenja Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću saslušan je svjedok Tužilaštva BiH, koji je rekao kako je nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine bio na položaju kod sela Petkovci (općina Zvornik).

9 Decembar 2015

Istražioci negirali da su prijetili svjedoku

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, dvojica svjedoka Tužilaštva BiH, koji su istraživali ubistva u selu Petkovci (općina Zvornik), opovrgnuli su iskaz zaštićenog svjedoka SM-102 da su mu prijetili tokom saslušanja.

18 Novembar 2015

Tužilac: Vještak osporava odgovornost optuženih

Na suđenju za genocid u Srebrenici, tužilac Predrag Tomić je osporavao zaključak vojnog vještaka da optuženi Ostoja Stanišić i Marko Milošević nisu dobili zadatke u vezi sa Srebreničanima koji su u julu 1995. dovedeni u Petkovce (općina Zvornik).

11 Novembar 2015

Šesti bataljon bez zadataka prema zarobljenicima

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, vojni vještak Božidar Forca kazao je da optuženi Ostoja Stanišić i Marko Milošević, kao pripadnici komande Šestog bataljona Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), nisu dobili zadatak za zarobljavanje, ubijanje ili ukopavanje zarobljenika u Petkovcima (opština Zvornik) u julu 1995. godine.

28 Oktobar 2015

Kritikovan vještak Tužilaštva BiH

Na suđenju Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću, optuženima za genocid u Srebrenici, vještakinja Odbrane je kazala da za većinu identifikovanih žrtava nije naveden datum i mjesto smrti.

23 Septembar 2015

Materijalni dokazi na suđenju za genocid u Srebrenici

Ulaganjem u spis dokumenata Odbrane nastavljeno je suđenje Ostoji Stanišiću i Marku Miloševiću, optuženima za genocid u Srebrenici počinjen u julu 1995. godine.

16 Septembar 2015

Šok u firmi nakon hapšenja Miloševića

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedokinja Odbrane je izjavila da su optuženi Ostoja Stanišić i Marko Milošević sredinom jula 1995. godine bili na borbenim položajima oko sela Petkovci (općina Zvornik).

9 Septembar 2015

Optuženi obilazili vojnike na liniji

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Odbrane je rekao da je optužene Ostoju Stanišića i Marka Miloševića sredinom jula 1995. godine viđao na borbenom položaju nedaleko od sela Petkovci (općina Zvornik).
2 Septembar 2015

Nepoznati vojnici pored zarobljenika

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Odbrane je izjavio da pripadnici Šestog bataljona Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS) nisu učestvovali u ubistvima Srebreničana u julu 1995. godine.

26 August 2015

Optuženi u obilasku vojnika na liniji

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Odbrane je rekao da je optužene Ostoju Stanišiću i Marka Miloševića viđao sredinom jula 1995. godine na borbenom položaju u blizini sela Petkovci (općina Zvornik).