Jezik / Language:
 

Grad:Odžak

11 Juli 2016

Đojić: Svjedok tvrdi da je morao potpisati izjavu

Na suđenju Jozi Đojiću, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da nije čuo da je optuženi učestvovao u zločinima na području Odžaka.

6 Juli 2016

Brnjićevi susreti po Njemačkoj

Na suđenju za zločine počinjene na području Odžaka, brat optuženog Marijana Brnjića ispričao je kako je lično odvezao svoga brata za Njemačku, gdje se s njim susretao u periodu navedenom u optužnici.

23 Juni 2016

Marijanu Brnjiću šest godina zatvora

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom je Marijan Brnjić osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen u Odžaku, dok su Barukčić i braća Pavo i Ilija Glavaš oslobođeni.

21 Juni 2016

Nedolazak dva svjedoka

Nastavak suđenja Jozi Đojiću za ratni zločin počinjen u Odžaku odgođen je zbog nedolaska dva svjedoka.

8 Juni 2016

Svjedoci tvrde da je Brnjić bio u Njemačkoj

Supruga optuženog Marijana Brnjića izjavila je da se on nalazio u Njemačkoj u periodu kada je počinjen zločin na području Odžaka za koji ga Tužilaštvo BiH tereti.

2 Juni 2016

Broćilu pet i po godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Marko Broćilo osuđen na pet i po godina zatvora za zločin počinjen na području Odžaka.

26 Maj 2016

Počelo obnovljeno suđenje Iliji Juriću

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo obnovljeno suđenje Iliji Juriću, optuženom za zločin počinjen na području Odžaka 1992. godine.

24 Maj 2016

Oštećena prepoznala optuženog u sudnici

Na početku suđenja Jozi Đojiću za zločin počinjen u Odžaku, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala kako ju je optuženi silovao.

18 Maj 2016

Tužilac Janjić nije se pojavio na suđenju

Pred Sudom BiH je zbog izostanka državnog tužioca odgođeno suđenje za zločin počinjen u junu 1992. u mjestu Posavska Mahala (općina Odžak).

27 April 2016

Đojić sposoban za suđenje

Sud BiH zakazat će početak suđenja Jozi Đojiću za zločine počinjene na području Odžaka, nakon što je najnovijim nalazom vještaka zaključeno da je optuženi sposoban da prati suđenje.

22 April 2016

Žalbe na presudu za silovanja u Odžaku

Državno tužilaštvo i Odbrana optuženog Marijana Brnjića iznijeli su pred Apelacionim vijećem Suda BiH žalbe na prvostepenu presudu za silovanje žena srpske nacionalnosti na području Odžaka.

20 April 2016

Izvođenje žena usred noći

Tužilaštvo BiH pročitalo je izjavu u kojoj je svjedokinja kazala da ju je u junu 1992. godine optuženi Marijan Brnjić tukao i seksualno zlostavljao u Posavskoj Mahali (općina Odžak).

6 April 2016

Višestruka silovanja u Posavskoj Mahali

Svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da ju je optuženi Marijan Brnjić silovao 1992. u Posavskoj Mahali (općina Odžak), a da je čula da je iste večeri silovao još jednu ženu.

31 Mart 2016

Ukinuta oslobađajuća presuda Iliji Juriću

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine ukinulo je prvostepenu presudu Iliji Juriću kojom je oslobođen optužbe da je 1992. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Odžaka.
9 Mart 2016

Silovanje uz prijetnje

Svjedokinja Tužilaštva BiH prepoznala je u sudnici optuženog Marijana Brnjića, ispričavši kako ju je 1992. godine silovao u Posavskoj Mahali (opština Odžak).