Jezik / Language:
 

Grad: Nevesinje

3 Novembar 2015

Radivoje Soldo osuđen na pet godina zatvora

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Sud BiH osudio je Radivoja Soldu na pet godina zatvora zbog zločina počinjenog na području Konjica.

13 Mart 2015

Vukoviću godina i po zatvora

Okružni sud u Trebinju osudio je Milenka Vukovića na godinu i po zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Nevesinju.

10 Mart 2015

Ne poznaje oštećene

Svjedočeći u svoju korist, optuženi Milenko Vuković je izjavio pred Okružnim sudom u Trebinju da ne poznaje oštećene.

29 Januar 2015

Vuković na liniji u selu Brstenik

U nastavku suđenja Milenku Vukoviću pred Okružnim sudom u Trebinju, svjedok Odbrane je rekao da je optuženi 17. juna 1992. godine bio na liniji u selu Brstenik, a ne u Nevesinju.

11 Decembar 2014

Ne sjećaju se ko ih je tukao u Nevesinju

Svjedoci Odbrane u nastavku suđenja Milenku Vukoviću nisu mogli da potvrde pred Okružnim sudom u Trebinju da ih je optuženi maltretirao u Nevesinju sredinom juna 1992. godine.

19 Juni 2014

Sud u Trebinju odbio prijedlog za pritvor

Okružni sud u Trebinju odbio je prijedlog za određivanje pritvora Milenku Vukoviću iz Nevesinja, koji je u srijedu uhapšen zbog sumnje da je počinio zločin protiv civilnog stanovništva.

18 Juni 2014

Uhapšen osumnjičeni za zločin u Nevesinju

Pripadnici Centra javne bezbjednosti u Trebinju uhapsili su jedno lice zbog osnova sumnje da je počinilo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

5 Decembar 2012

Preminuo Besim Muderizović

Besim Muderizović, koji je optužen za zločin počinjen u kasarni “Viktor Bubanj” u Sarajevu, preminuo je u nedjelju, 2. decembra, potvrdio je njegov branilac Emir Kapidžić.
2 Februar 2012

Pogled kroz suzne oči

Mušan Šarančić je tokom 1992. godine fizički i psihički zlostavljan u Nevesinju i vojnoj kasarni u Bileći, gdje je bio prisiljavan na seksualno zlostavljanje. Unatoč tome, kaže da mu jako teško pada ubistvo majke i supruge, koja je bila u petom mjesecu trudnoće.
10 August 2011

Vještačenje – (ne)potrebno trošenje novca

Vještačenja optuženih za ratne zločine pred Sudom BiH za žrtve i stručnjake predstavljaju nepotrebno trošenje budžetskih sredstava i odugovlačenje postupka.
20 April 2011

Lokalno pravosuđe: Traženje nestalih u Hercegovini

Nakon višemjesečne pauze zbog vremenskih uslova, Institut za nestale (INO) BiH počeo je sa traženjem nestalih osoba na području Hercegovine i pronašli su jednu NN osobu na lokalitetu Kruševica (opština Mostar).
30 Decembar 2010

Više od 300 godina zatvora

Odjel za ratne zločine Suda BiH je u šestoj godini rada osudio 15 osoba na ukupno 156 godina zatvora, a oslobodio sedam, dok u Državnom tužilaštvu tvrde da vode istragu protiv još 1.000 osumnjičenih za ratne zločine.
20 Decembar 2010

Savić i Mučibabić: Razdvajanje postupka

Državni sud razdvojio je postupke protiv Krste Savića i Milka Mučibabića, zbog bolesti drugooptuženog i činjenice da ne može prisustvovati suđenju.
25 Oktobar 2010

Lokalno pravosuđe: U Hercegovini se traga za još 750 osoba

Iako su na području Hercegovine do sada ekshumirana tijela više od 2.000 osoba, iz Instituta za nestale osobe ističu da se i dalje traga za još 750 nestalih.

13 Oktobar 2010

Lokalno pravosuđe: Izložba fotografija o stradanju Srba u BiH

U Nevesinju je otvorena izložba dokumenata pod nazivom “Grobnice, stratišta i logori srpskog naroda u BiH u proteklom građanskom ratu”, koju je priredila Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.